O zi da, două ba! Lucrările de reabilitare a zonei centrale, din Lugoj, se derulează în ritm de melc

Lucrările de reabilitare a primului tronson al străzii Alexandru Mocioni, zona pietonală din centrul orașului, au început în luna august, cu o întârziere de zece zile și deo­cam­dată bat pasul pe loc, cu perioade în care nu se lucrează deloc.
Conform proiectului, lucrările care au început vizează refacerea pavimentului pe întreg tronsonul, realizarea unei treceri de la partea cu circulație pietonală a acestui tronson la partea cu circulație rutieră a străzii Bucegi, realizarea unor fântâni arteziene, amplasarea de mobilier urban adecvat zonei, dar și refacerea iluminatului public și iluminatul decorativ pentru clădiri.

Un comunicat al Primăriei Lugoj, din data de 2 septembrie 2020, preciza că ”la rețelele de utilități urbane existente (energie electrică, apă, canalizare, telecomunicații, gaze) nu se intervine. Prin lucrările prevăzute în proiect se vor realiza branșamentele la rețelele de energie electrică, apă și canalizare existente. Vor fi reali­zate cinci fântâni arteziene. Iluminatul stradal și arhitectural se va realiza prin stâlpi de iluminat dar și prin baghete luminoase în pardoseală. Valoarea investiției este de 4,8 milioane lei, fără TVA”.

Există însă o problemă pe care edilii par să o fi uitat. Zona respec­tivă, declarată ca fiind ”pietonală, de promenadă”, este de fapt o zonă rezidențială. Sunt familii care locuiesc în imobilele din centru, la eta­jele superioare.

Situația este valabilă pe ambele laturi, și pe cea cu magazinul ”Electrice”, și pe cea cu Ci­nematograful ”Bela Lugosi”.

Suntem de acord că ”pavajul schimbat la începutul anilor 90 s-a degradat vizibil în timp, iar cea mai impor­tantă zonă de promenadă a orașului avea un aspect neatractiv” și că respectivul pavaj trebuia schimbat.

Dar, în condițiile aglomerării centrului cu tot felul de elemente deco­rative, accesul ambulanțelor, mașinilor de pompieri (Doamne ferește de un incendiu) sau pur și simplu al camioanelor pentru transportul mobilei, dacă cineva dorește să se mute, este mult îngreunat.

Credem că, având în vedere aceste elemente, o dezbatere publică pe această temă ar fi binevenită, care să țină seama și de accesul mașinilor de intervenție în zonă.

Articolul O zi da, două ba! Lucrările de reabilitare a zonei centrale, din Lugoj, se derulează în ritm de melc apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*