Obiectiv şi barometru

Petrolul întâlneşte astăzi, de la orele 19,00, pe stadionul „Ilie Oană”, pe Flacăra Moreni – una dintre colegele de serie, în turul 3 naţional al Cupei României, ediţia 2017-2018.
După ce „galben-albaştrii” au trecut de regal Sport şi de Urban Titu, fără mari emoţii, în precedentele tururi ale competiţie (pe care au câştigat-o pe plan judeţean), acum elevii lui Octavian Grigore au parte de un duel împotriva unuia dintre cluburile care au făcut parte din „istoria” petrolistă chiar – Flacăra Moreni fiind, o bună perioadă, „sora mai mică” a echipei ploieştene. În plus, chiar Petrolul şi-a desfăşurat activitatea – meciurile de pe teren propriu – la Moreni, unde a ratat o promovare, la acel moment în duel cu Delta Tulcea, cu Octavian Grigore pe bancă!
Iar Moreniul vine la Ploieşti în această seară, tot cu o un fost petrolist pe bancă – Gabi Paraschiv, cel care a cunoscut consacrarea – ca fotbalist însă – la Oţelul Galaţi, după perioadele Moreni şi Petrolul.
Un duel interesant, cu Petrolul favorită, prin prisma calităţii lotului de jucători şi a avantajului terenului propriu, dar, cu siguranţă, un meci care nu este dinainte câştigat, ambiţia morenarilor fiind aceea de a face o figură cât mai frumoasă la Ploieşti.
Iar Cupa va reprezenta, pe lângă un obiectiv în sine (aducerea unei prim-divizionare pe „Ilie Oană” ar fi un lucru deosebit, care ar putea crea o adevărată emulaţie în rândul spectatorilor, la acel moment, dacă va fi să fie), şi un bun barometru al valorii pe care o are actualul lot al Petrolului, pentru că, în tururile următoare, dacă ploieştenii vor ajunge acolo, adversarele vor fi din ce în ce mai puternice şi cu „nume”.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*