Ofertă bogată! 459 de locuri prevăzute pentru clasa a V-a în anul școlar viitor

Unitățile de învățământ lugojene au propus în planul de școlarizare pentru anul 2021-2021 un număr total de 459 de locuri la clasa a V-a.
Școlile gimnaziale, dar și liceele lugojene au făcut publică oferta de școlarizare pentru anul școlar 2021-2022. La nivelul clasei a V-a, locurile sunt suficiente, iar alegerea profilului potrivit pentru următorii patru ani de gimnaziu rămâne în sarcina părinților.

Ca noutate, de anul viitor numărul de elevi dintr-o clasă se va reduce semnificativ. Senatul a adoptat, în calitate de for decizional, o propunere legislativă pentru modificarea Legii Educației, potrivit căreia numărul maxim de elevi în clasele de gimnaziu, liceale și profesionale se reduce de la 30 la 26. Legea mai trebuie să fie promulgată de președintele țării pentru a fi pusă în aplicare. În cazuri excepționale, clasele pot funcționa peste efectivul maxim, cu cel mult doi elevi peste numărul maxim

Școala Gimnazială Nr. 1 (unitate de învățământ arondată Școlii Gimnaziale ”Anișoara Odeanu”) are pentru anul școlar viitor o clasă de a V-a cu 15 locuri.

Școala Gimnazială Nr. 2 propune în planul de școlarizare pentru clasa a V-a trei clase a câte 26 de elevi, adică un total de 78 de locuri.

La Școala Gimnazială Nr. 3 propune pentru anul școlar 2021-2022 un total de 52 de locuri, adică două clase a câte 26 de elevi.

Școala Gimnazială Nr. 4 va avea un număr de 46 de locuri la clasa a V-a, împărțite în două clase a câte 23 de elevi.

Un număr total de 52 de locuri, respectiv două clase a câte 26 de locuri este propunerea Școlii Gimnaziale ”Eftimie Murgu”, pentru anul școlar viitor.

Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu” vine în întâmpinarea elevilor lugojeni cu un nou profil. Astfel, pe lângă o clasă de 26 de locuri și una cu 19 locuri, secția germană, unitatea de învățământ propune la clasa a V-a încă o clasă cu 26 de locuri cu profilul intensiv engleză.

”La clasă se va studia limba engleză intensiv, în regim de 4 ore pe săptămână. Dacă numărul cererilor depuse depășește numărul locurilor disponibile, copiii vor da un test de departajare. De asemenea, începând cu prima joi din luna martie (n.r. 4 martie) organizăm în cadrul școlii cursuri de pregătire la limba engleză. Doritorii sunt așteptați la secretariatul școlii pentru înscrieri și informații suplimentare”, precizează prof. Dana Tipei, director al Școlii Gimnaziale ”Anișoara Odeanu”.

În funcție de regulile impuse de pandemie, respectiv creșterea sau scăderea ratei de infectare, lecțiile vor avea loc la școală sau online.

Școala Gimnazială de Muzică ”Filaret Barbu” are prevăzută în planul de școlarizare al anului 2021-2022 o clasă cu 25 de locuri la nivelul clasei a V-a.

La C.Ș.E.I. ”Alexandru Roșca” pentru anul viitor sunt 12 locuri la clasa a V-a, dar în cazul în care la școală vor mai veni copii cu certificate de orientare, aceștia pot fi primiți.

Și în învățământul privat sunt disponibile locuri pentru elevii care încep ciclul gimnazial.

”Pentru anul viitor școlar sunt prevăzute două clase de-a V-a (15 elevi/clasă). Se va studia limba engleză în sistem intensiv (4 ore/săptămână), iar CDȘ-ul ales (curriculum la decizia școlii) este <<Mai întâi caracterul>>. Ca activități extra permanente aveam corul școlii și întâlnirea săptămânală în care se abordau probleme specifice vârstei și la care participau și diverși invitați. Aceste  activități au fost suspendate în acest an școlar din cauza condițiilor impuse. În funcție de modul în care evoluează lucrurile le vom relua atunci când ne va fi permis”, a declarat prof. Claudia Filea, director al Școlii ”Harul”.

Liceele teoretice din Lugoj sunt și ele gata să întâmpine o nouă generație de elevi. Astfel, la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” sunt prevăzute două clase de a V-a a câte 26 de elevi, iar la Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu” este propusă o clasă cu 26 de locuri.

Articolul Ofertă bogată! 459 de locuri prevăzute pentru clasa a V-a în anul școlar viitor apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*