Ofertele depuse la licitaţia pentru restaurarea Crucii de pe Caraiman – în evaluare tehnică

V. Stoica

Ministerul Apărării Naționale se apropie de finalizarea procedurii de achiziție a lucrărilor de restaurare a Crucii Eroilor de pe Craiaman, după deschiderea ofertelor care a avut loc în a doua jumătate a lunii ianuarie. Deși se înscriseseră la procedura de achiziție mai multe firme sau asocieri – Marbel Consulting SA, Rasub Construct SRL, Romconstruct Group SRL, Top Line Construct SRL, Alexcor Trading SRL și Tehnic Asist SRL – doar două oferte au fost depuse și validate de Sistemul Electronic de
Achiziții Publice. În prezent, se află în evaluare tehnică ofertele depuse în SEAP de Alexcor Trading SRL (lider al asocierii Alexcor Trading SRL, Rasub Construct SRL, Trio SRL și Migifra SRL) și de Top Line Construct SRL (lider al asocierii Top Line Construct SRL, Impresa di Construzioni Ing E. Mantovani SpA).
Lucrările de reabilitare vor cuprinde și înființarea unui muzeu în incinta soclului Crucii Caraiman.
Având în vedere că activitățile pe șantier nu vor fi posibile decât circa șase luni în fiecare an, din cauza condițiilor meteorologice de pe Vârful Caraiman, va fi dificil ca firma câștigătoare a licitației organizate de Ministerul Apărării Naționale să lucreze în afara lunilor de vară. De asemenea, toate materialele de construcție vor fi transportate exclusiv cu elicoptere de mare putere provenite din zona civilă.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*