OFICIAL,FRF va testa sistemul cu patru schimbari!

Federatia Romana de Fotbal va testa sistemul cu patru schimbari in competitiile pe care le va organiza in sezonul 2017-2018, s-a stabilit in cadrul Comitetului de Urgenta al forului de specialitate.

Pentru a putea apela la cea de-a patra schimbare este obligatoriu ca aceasta sa fie efectuata doar in reprizele de prelungiri si doar daca celelalte trei modificari au fost epuizate in timpul regulamentar de joc. Aceasta regula va putea fi utilizata in sezonul urmator al Cupei Romaniei sau in meciurile de baraj.

Modificarea art 30.11 din ROAF astfel:

In faza nationala, in toate jocurile se pot efectua maximum trei inlocuiri de jucatori pe toata durata jocului. In sezonul 2017-2018 este permisa efectuarea unei a 4-a inlocuiri de jucatori numai in reprizele de prelungiri si doar in situatia in care celelalte trei schimbari au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare.

Modificarea a fost efectuata dupa ce FIFA, prin intermediul IFAB, a ales Federatia Romana de Fotbal sa testeze sistemul cu patru inlocuiri, asa cum si in Anglia, incepand din acest sezon, in unele competitii, se va testa sistemul ABBA de executare a loviturilor de departajare, sistem ce a fost testat deja la Campionatul European Under 17 din Croatia„, informeaza FRF.

Noua regula, care permite unei echipe sa faca patru schimbari, a fost introdusa de FIFA in 2016, in mod experimental, la Campionatul Mondial al Cluburilor. Atacantul spaniol Alvaro Morata a fost primul fotbalist din istorie care a intrat pe teren in calitate de a patra schimbare intr-un meci oficial.

The post OFICIAL,FRF va testa sistemul cu patru schimbari! appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*