Olimpia 1 U.T. Cluj, repetiție reușită înaintea 16-imii acasă cu Rosengard, în UCL: 7-1 (5-0) cu CFR Timișoara

Fotbalistele alb-vișinii de la CFR au pierdut categoric la prima lor ieșire din județul Timiș în noua ediție a Ligii 1 de fotbal, prim eșalon care nu mai este așadar denumit Superliga, elevele lui Florin Bugar înregistrând întâia înfrângere în campionatul în curs, 7-1 (5-0) pentru gazda campioană Olimpia 1 U.T. Cluj.

Clujencele, care au depășit cu succes de pe locul 1 faza grupelor în competiția feminină continentală UEFA Champions League, au efectuat astfel o repetiție reușită înaintea partidei găzduite joi seară pe Cluj Arena în compania scandinavelor de la FC Rosengard (Suedia), duel contând pentru manșa I a 16-imilor de finală.

Campioanele României, antrenate de Mirel Albon, le-au administrat ceferistelor și în acest sezon o corecție la scor, la care a contribuit cu două goluri și căpitanul reprezentativei de senioare, Ioana Bortan.

Timișorencele au început bine deplasarea de duminică de la ora 11 însă odată ce au încasat în succesiune golurile din minutele 17 și 19, au intrat în vrie și nu s-au mai regăsit până la pauză, completând o primă repriză slabă.

Bănățencele au avut măcar satisfacția revenirii din Ardeal fără un mare zero în dreptul golurilor înscrise, clujencele înscriindu-și un autogol în urma unei pase la portar, la scorul de 5-0, primă modificare a tabelei de marcaj în repriza a II-a.

CFR 1933 a contat între buturi la debutul în deplasare respectiv a doua apariție pentru timișorence pe Georgiana Dârle, portar împrumutat tocmai de la Olimpia Cluj, bănățencele fiind așadar de-acum acoperite pe postul de goalkeeper cu sportive de profil, în condițiile în care ca rezervă a apărut Cristina Ștefan, de loc din Brad și fostă componentă a hunedorencelor până la dezmembrarea echipei, actualmente studentă pe Bega, cu prezențe la alb-vișinii și în trecuta campanie.

Ușor descumpănit de căderea formației sale odată ce a primit primul gol, antrenorul Florin Bugar a explicat că este necesară risipirea ”fricii de adversar, care ți-o poți înfrânge doar prin jocuri cu echipe mai bune. Avem și noi o echipă bună, al cărui joc poate fi mult îmbunătățit”.

CFR 1933: Georgiana Dârle – Lidia Șuveț, Claudia Bistrian, Mihaela Durlă, Denisa Heisu, Maria Neacșu (88, Emanuela Domokos), Alice Cociuba, Ozana Ababei, Manuela Voica (75, Sabina Scurtu), Adelina Ion, Larisa Sîrbovan (46, Larisa Grigore).

Rezervă: Cristina Ștefan – portar.

Unul dintre cele 3 jocuri ale rundei de ieri din elita Liga 1 a fotbalului feminin românesc s-a disputat de la ora 14 pe ”Comunal” din Becicherecu Mic, localnica nou-promovată Fortuna cedând cu 1-4 (0-1) celor de la ASA 2013 Târgu Mureș în cadrul etapei a treia, a doua înfrângere acasă pentru timișence în urma unui 0-2 la debut cu CFR 1933, care mai câștiga ulterior și pe teren propriu, 5-2 cu Heniu Prundu Bârgăului.

CFR 1933 va găzdui duminică de la ora 11 jocul din etapa a IV-a cu Fair-Play București, o grupare întărită față de sezonul trecut, iar ulterior, de la ora 13, junioarele alb-vișiniilor vor debuta absolut la nivelul Ligii 3, al treilea eșalon divizionar feminin, cu Venus Maramureș. Între cele 7 grupări din întrecerea vestică a Ligii 3, Seria 2, se numără din această parte de țară și Juventus Timișoara respectiv Banat Girls.

Rezultatele, clasamentul și programul viitor, pe coloana ierarhiilor. Fortuna Becicherecu Mic este înaintea a două deplasări, la Alexandria, duminică, pe terenul Universității, și la Odorheiu Secuiesc, miercurea viitoare, cu Vasas Femina.

The post Olimpia 1 U.T. Cluj, repetiție reușită înaintea 16-imii acasă cu Rosengard, în UCL: 7-1 (5-0) cu CFR Timișoara appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*