Olimpiada de la Tokyo este în pericol să nu mai aibă loc!

Da, o veste cât se poate de adevărată, pentru că Japonia se pregătește să extindă starea de urgență, din cauza numărului tot mai mare de infectări cu COVID-19. Epidemia de coronavirus este tot mai extinsă în Tokyo, orașul gazdă a Jocurilor Olimpice, cât și în alte localități japoneze. Deocamdată, situația de urgență va dura până pe 11 mai, dar oficialii japonezi sunt aproape siguri că această stare se va prelungi. Primul ministru al Japoniei, Suga Josihide (foto sus), urmează să discute aces subiect săptămâna viitoare, cu toți miniștri din Guvern. Presa din Japonia dă mai mult ca sigură o prelungire de trei săptămâni sau o lună de zile, punând Olimpiada în pericol, aceasta urmând să înceapă pe 23 iulie.

Între timp, în Japonia a apărut un val de critici la adresa organizatorilor Jocurilor Olimpice de Vară și Paralimpice – aceștia au mai solicitat încă 500 de asistente medicale, pentru a supraveghea competiția, pe lângă cei 10.000 de medici și asistente, care au fost instruiți, deja, până acum. Secretarul general al sindicatelor lucrătorilor din domeniul sănătății, Morita Susumu, consideră că accentul trebuie pus, mai degrabă, pe combaterea epidemiei de coronavirus, nicidecum pe găzduirea Jocurilor Olimpice.

”Trebuie să respingem ferm propunerea de a oferi asistenți medicali suplimentari, ca voluntari olimpici. Pierderea altor 500 de asistente medicale va avea un impact negativ asupra îngrijirii pacienților, pe care îi avem în îngrijire, deja. Sunt extrem de supărată că organizatorii continuă să susțină Jocurile Olimpice, în ciuda faptului că pune în pericol sănătatea și chiar viața pacienților și asistentelor medicale”, a declarant cu fermitate Morita Susumu.

Diun păcate, această cerere a organizatorilor, pentru încă 500 de asistente medicale, a venit într-un moment în care criza globală de sănătate devine tot mai îngrijorătoare, aceasta fiind un motiv major, pentru ca marea majoritate a japonezilorsunt împotriva Olimpiadei de la Tokyo.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*