Olimpiada în pericol – starea de urgență din Japonia a fost prelungită!

Premierul japonez, Joshihide Suga (foto alăturat), a prelungit starea de urgență cu încă trei săptămâni, din cauza COVID-19, atât la Tokyo, cât și în alte opt prefecturi, pe fondul ritmului lent de scădere a infecțiilor. Practic, vor fi mari restricții până pe 20 iunie, ce vor cuprinde și orașele Hokkaido, unde se va desfășura maratonul olimpic, cât și Sapporo, care va găzdui cursele de marș.

Cu câteva ore înainte de anunțul premierului, șefa Comitetului de organizare a Olimpiadei, Seiko Hashimoto (foto alăturat), a declarat că decizia cu privire la numărul de spectatori locali, care vor fi lăsați să intre pe stadioane și în sălile de concurs, va fi luată după ridicarea stării de urgență. Atunci se va trage o concluzie, se vor face evaluări, după ce vom cere dovezi medicale că Olimpiada se va derula într-un mediu sigur. Ceea ce este sigur, este faptul că va fi interzisă intrarea spectatorilor din afara Japoniei.

Guvernul japonez este supus unei presiuni crescânde, din partea unui număr tot mai mare de experți medicali și localnici care solicită anularea Jocurilor Olimpice. Președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, forțează mâna japonezilor, lăudându-i pentru calitatea pregătirilor, înaintea Olimpiadei: ”Tokyo este cel mai bine pregătit oraș olimpic din toate timpurile”, a spus Bach pe site-ul oficial, dorind să-i facă pe sportivi să se simtă confortabil, cât și pe japonezi să fie în siguranță.

Mai mult, vicepreședintele CIO, John Coates, a spus clar că Olimpiada va începe pe 23 iulie, indiferent dacă orașul gazdă va fi în stare de urgență!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*