Olimpiada revine în atenția japonezilor – torța olimpică va merge pe traseul stabilit în 2020!

În martie anul acesta se aprindea flacăra, pentru Jocurile Olimpice, programate în această vară. A fost, din păcate, o ceremonie restrânsă, pentru că un virus ucigaș avea să se răspândească pe tot mapamondul, lumea era speriată și nu știa cum să reacționeze. Comitetul Olimpic Internațional a permis aprinderea flăcării olimpice în Olimpia, Grecia, ba chiar s-a ajuns până în Japonia, la Baza militară J-Village, din Fukushima, după care s-a luat hotărârea suspendării marii competiții și amânarea ei pentru un an a evenimentului!

A fost o dezamăgire totală printre sportivi, pentru că cei mai mulți își făcuseră planuri de medalii, iar unii dintre ei se gândeau că Olimpia de la Tokyo avea să fie ultima lor tentativă de a mai face performanță, vezi și cazul lui Marian Drăgulescu – de altfel, Drăgulescu este singurul român gimnast calificat la Olimpiadă, iar în 2021 acesta va avea 41 de ani, probabil va fi cel mai în vârstă participant! Dar organizatorii din Japonia, cele mai multe federații naționale, Comitetul Olimpic Internațional, mai precis întreaga familie a olimpismului mondial, au decis că este mai bine ca Jocurile să fie amânate, riscul de infectare în masă fiind mult prea mare.

Vremea a trecut și iată că japonezii au și început campania de presă, din dorința de a spune lumii întregi că Olimpiada nu trebuie să mai aibă nicio piedică – de altfel, organizatorii au experiență în gestionarea pandemiei, ba chiar toți sportivii planetei știu la ce să se aștepte și știu să se și ferească de infectare – pe deasupra, avem, deja, mai multe tipuri de vaccin, iar până la ora Jocurilor se speră ca întreg mapamondul să aibă parte de câte-o doză din acest ser miraculos!

Așadar, pe 25 martie, 2021, va porni la drum ștafeta torței olimpice. Punctul de plecare este același ca în acest an, Centrul Militar J-Village, din Fukushima. Torța olimpică va călători spre Tokyo preț de 121 de zile, timp în care va parcurge 859 de municipalități din toate cele 47 de prefecturi ale Japoniei. Flacăra va ajunge pe Stadionul Olimpic din Tokyo pe data de 23 iulie, după ce va fi fost purtată de 10.000 de foști sau actuali sportivi niponi.

Siguri, nu se mai gândește nimeni la virusul COVID-19, mai ales că vice-directorul general al Comitetului de Organizare, Yukihiko Nunomura, a dat asigurări, într-o conferință de presă, că vor fi luate toate măsurile împotriva virusului, pentru ca sănătatea tuturor să fie asigurată. Trebuie să spunem, însă, că în această perioadă Japonia trece prin al treilea val de pandemie, cu 1677 de cazuri noi raportate luni, din care 305 provin din Tokyo, orașul cel mai afectat de acest virus, din cele 47 de prefecturi.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*