Olimpiu Moruţan, regretul lui Sabău: “Am negociat cel puţin trei săptămâni cu el, aproape zilnic. Dar noi nu aveam echipă”

Olimpiu Moruţan, jucătorul de 18 ani care a semnat cu FCSB în această iarnă, a fost crescut de Universitatea Cluj.

Mijlocaşul a evoluat pentru “şepcile roşii” în Liga a II-a, dar retrogradarea echipei în al treilea eşalon avea să însemne şi falimentul vechii societăţi, iar “U” a luat-o de la zero, din Liga a IV-a.

Ioan Ovidiu Sabău, cel care avea să devină managerul echipei clujene, a încercat să-l păstreze pe jucător lângă “U”, însă talentul şi impresarii, potrivit “Moţului”, au făcut ca Moruţan să îşi continue cariera în altă parte.

“Eu am negociat cel puţin trei săptămâni, aproape în fiecare zi am ţinut legătura cu el. Mi-am dorit foarte mult ca el să rămână, dar atunci nu aveam echipă, ea era desfiinţată. Şi cu Alex Pop am discutat. Dar aceşti jucători, fiind foarte talentaţi, având şi impresari, până la urmă au trebuit să plece, să se gândească la viitorul lor. Mi l-aş fi dorit foarte mult pe Moruţan, dar oricum mă bucur pentru el, a crescut foarte mult, s-a maturizat şi iată cât a contat pentru el să joace în această perioadă”, a declarat Sabău.

Oficialul Universităţii şi-a luat gândul, pe de altă parte, de la transferul lui Răzvan Cociş, dar aşteaptă ca Hagi să-şi onoreze promisiunea făcută şi să-i trimită cel puţin încă un jucător la Cluj până la reluarea campionatului.

“Am discutat şi eu cu Cociş, au făcut-o şi alţii din club, dar cred că el a abandonat competiţia, din câte ştiu. Mai aşteptăm jucători în această iarnă, va mai veni unul de la Satu Mare, un tânăr de 16 ani, iar Hagi mi-a promis că ne va da cel puţin un jucător după ce se întoarce din Turcia, un junior pentru Liga a III-a. Lotul oricum e unul competitiv, valoros, am demonstrat că avem o echipă bună şi ne-ar prinde bine să avem, în proporţie de 80-90%, lotul format pentru Liga a II-a”, a mai precizat managerul “studenţilor”.

Returul Ligii a III-a va debuta în primul weekend al lunii martie, “U” având programate opt meciuri amicale până atunci.

Ne-ar mai trebui un fundaş stânga, pentru că doar pe Manu îl avem, un mijlocaş şi probabil încă un vârf”, Adrian Falub, antrenor “U” Cluj

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*