Oltencele invadară Zăvoiul!

Suntem, deja, în etapa a doua a Ligii Naționale feminine de handbal și, spre bucurie celor ce urmăresc campionatul, surprizele se țin lanț, iar pariorii sunt bulversți de succesele și înfrângerile neprogramate.
Aș aminti aici al doilea insucces al Dunării Brăila, 30-31 acasă cu Bistrița, din pricina lipsei de jucătoare – transferurile făcute în vară n-au fost aprobate de Federație, pentru că Dunărea are datorii la mai multe jucătoare care au jucat la Brăila. Este o gravă greșeală de manageriat, pentru că regulamentele erau destul de clare, aceste întârzieri salariale neputând fi trecute cu vederea de Federație – deci situația de blocaj a transferurilor era de așteptat.

Supărare mare și la Slatina, unde oltencele antrenoarei Victorina Bora au jucat excelent, în fața mult mai valoroasei Corona din Brașov. ”Am pierdut la trei goluri, 22-25, pentru că poarta nu m-a ajutat deloc”, recunoștea Bora.

La Zalău a fost un adevărat derby, pentru că Măgura Cisnădie este acum o echipă cu pretenții și joacă după o partitură modernă. Tadici a fost surprins, dar până la urmă victoria i-a surâs, 28-27. Să spunem că Dana Abed Kader n-a jucat, ea accidentându-se la antrenamente.

La galați, Dumitru Muși și elevele lui din Slobozia au dat lovitura, apropriindu-și succesul la limită, scor 21-20. O înfrângere neașteptată a gazdelor, mai ales că moralul lor era unul bun, după victoria din prima rundă, în fața Dunării din Brăila.

Și să ne oprim la Vâlcea, unde oltencele lui Bogdan Burcea au obținut destul de ușoară și mai ales clară, scor 28-24, la pauză 15-11. SCM Craiova a avut câteva atu-uri cu care s-au impus – și trebuie să încep cu Iulya Dumanska, portărița care a dezarmat extremele Vâlcei, cât și pe tunarul Adespii, căreia i-a ghicit mai toate aruncările. Sigur, în atac Zamfir a fost de neoprit, ca și Pricopi și Vizitiu, un trio care a dat ritmul întregii partide. Cât depre Apipie (mai nou Țâncu), a fost ca un metronom de la linia de șapte metri. Despre Vâlcea, așa cum am mai spus, extremele n-au găsit niciun culoar spre poarta lui Dumanska – singura care s-a descurcat a fost noua achiziție Alexandra Badea (foto), cu care Roșca ar trebuie să înceapă fiecare meci. La fel și cu Maria Gavrilă, un centru care imprimă echipei sale altă viteză de joc, atunci când intră pe semicerc. Cred că la echipa vâlceană nu sunt încă rodate relațiile de joc, pentru că distribuția din Zăvoi este una de mare valoare.

Ionel Pană

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*