Omul care a prevăzut fenomenele extreme din timpul verii revine cu un avertisment pentru iarnă: ‘Va fi prăpăd’

După ce a avertizat încă din luna martie că urmează o vară cu fenomene meteo extreme, Ion Sandu, fost director general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) și președinte al Societății Meteorologice Române, revine cu un pronostic deloc optimist pentru iarnă.

Prezent în studioul Antenei 3, Ion Sandu a avertizat că urmează o iarnă grea, cu ninsori abundente şi viscol intens.”Iarna asta vor fi viscole foarte puternice, trebuie luate măsuri. Facem deducție logică: dacă și octombrie va fi mai cald, iarna aceasta va fi asemănătoare cu cea din 2012, va fi prăpăd„, a declarat Sandu, care a mai precizat că „ne îndreptăm spre evenimente meteo periculoase„.

În martie 2017, Ion Sandu a afirmat că vara va fi una cu perioade de secetă întrerupte de furtuni violente şi precipitaţii abundente în perioade scurte de timp. „Când vezi harta de prognoză pentru la vară, te apucă frica la cum arată. Dacă te uiţi la hărţile pentru iulie şi august, te apucă frica… sunt estimări, dar anul trecut s-au potrivit şi în alţi ani, au probabilitate de 70%… Când ai prognoză cu temperaturi foarte mari, e de aşteptat ca furtunile să fie şi mai violente, toată cantitatea de precipitaţii dintr-o lună se descarcă într-o zi sau în câteva ore”, afirma Sandu în urmă cu o jumătate de an.

Sursa: stiripesurse.ro

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*