Onea, o revelație în prima ligă. Perspectivă pe banda stângă

Federația Română de Fotbal a trecut în revistă tinerii U21 din campionatul primei ligi

Singurul jucător U21 care a bifat toate minutele în prima parte a întrecerii este fundașul stânga Răzvan Onea. Tânărul jucător trecut în Copou de la CS Afumați este, clar, la acest moment, unul dintre cei mai promițători tineri jucători din peisajul primului eșalon competițional.

133 de jucători U21 au evoluat până acum în actuala ediție de campionat, deja cu 10 mai mulți față de întreg sezonul trecut (123).
40 de tineri debutanți avem în această ediție a Ligii 1, iar 13 dintre jucătorii U21 au înscris primul gol în competiție.
16,94% dintre golurile marcate în Liga 1 au fost reușite de tineri, adică 51 din 301.
12 goluri a marcat Dennis Man (FCSB), fiind golgeterul primei divizii.
18 jucători U21 a folosit FCSB în actualul sezon, deținând și recordul într-o etapă, 11 tineri în runda cu numărul 4. În top se mai regăsesc FC Voluntari – 11, Viitorul și Astra – cu câte 10.
20 goluri aparțin jucătorilor U21 ai lui FCSB. CFR Cluj – 5, Viitorul și FC Voluntari – câte 4 reușite U21 sunt în urma echipei bucureștene.
15 meciuri ca titular a bifat Răzvan Onea (Poli Iași, 1225 minute), singurul jucător U21 care a înregistrat această performanță în prima parte a sezonului. Alex Mățan (Viitorul) putea fi al doilea dacă nu s-ar fi amânat partida Viitorul – Hermannstadt.
16 ani și 5 luni are David Morar (Clinceni), cel mai tânăr fotbalist care a bifat minute în actualul sezon al Ligii 1.
2 cluburi încă nu au punctat prin jucători U21 în acest sezon: Universitatea Craiova și Dinamo.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*