Onea şi Negulescu rămân, în continuare, sub control judiciar

Dacă încalcă obligaţiile stabilite prin măsurile preventive, cei doi riscă arestul preventiv sau la domiciliu

 

V. Stoica

Renumitul “cuplu” de foști procurori ai Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești – format din Mircea Negulescu “Portocală” și ex-șeful “unității de elită a DNA”, Lucian Onea „Lucică” – rămâne sub control judiciar, potrivit deciziei luate de Înalta Curte de Casație și Justiție.
Astfel, Negulescu și Onea nu scapă de măsura preventivă instituită împotriva lor după demararea cercetărilor în dosarul în care aceștia au fost puși sub urmărire penală. Cei doi foști procurori ai DNA Ploiești au obligații stricte pe care trebuie să le respecte, în caz contrar putând ajunge în arest la domiciliu sau, mai rău, în arestul de la Câmpina.
Printre obligațiile pe care aceștia trebuie să le respecte se numără inclusiv aceea de a nu discuta unul cu celălalt, având în vedere că ambii sunt inculpați în același dosar, nu au voie să ia legătura cu persoana vătămată Sebastian Ghiță și nici cu martorii din dosar, să nu părăsească țara fără încuviințarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară și, bineînțeles, să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la Poliție de câte ori sunt chemați. De asemenea, foștii procurori ai DNA Ploiești nu au voie să deţină, să folosească şi să poarte arme.
Mulți dintre cei care le-au căzut victime lui Onea și lui Negulescu au câștigat definitiv sau la fond procesele deschise împotriva lor pentru presupuse fapte de corupție. Printre aceștia se numără fostul deputat Sebastian Ghiță, fostul șef al IPJ Prahova – Viorel Dosaru, adjunctul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești – procurorul Liviu Tudose, fostul șef al CJ Prahova – Mircea Cosma, primarul orașului Sinaia – Vlad Oprea, precum și foștii primari ai Ploieștiului Andrei Volosevici și Iulian Bădescu, iar lista ar putea continua.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*