Onțel, bum-bum și după pauză în cântecul de lebădă al retrogradatelor: CSM Lugoj – Millenium Giarmata 4-3 (1-2)

Chiar puțini ar fi prezis cu acuratețe în vara anului trecut că mai multe divizionare timișene vor încheia ediția 2018-2019 pe locuri de retrogradare, dar iată că bilanțul primăverii se conturează cu minusuri pentru mai multe cluburi din cel mai vestic județ al țării, ACS Poli Timișoara retrogradând din Liga 2 iar două grupări ieșind la braț pe ușa din dos din Liga 3, după ani buni petrecuți la acest nivel. Iar cuțitul a fost răsucit în rană, suferindele vecine de clasament întâlnindu-se vineri seară de la ora 18 în runda finală din C4… CSM Lugoj – CS Millenium Giarmata 4-3 (1-2).

O palidă consolare prin cântecul de lebădă al ”Municipalului” lugojean la capătul unui sezon deziluzionant, în contrast cu clasările în prima jumătate a ierarhiei, cochetând mereu cu podiumul în edițiile anterioare, cu Cosmin Petruescu la cârmă. Dus a fost acesta la ASU Politehnica, praful s-a ales de continuitatea lui CSM Lugoj în C4, întreruptă cu un bilanț copleșitor, pe penultima treaptă a ierarhiei. Iar antepenultima a sfârșit cea mai longevivă grupare timișeană în acest eșalon, CS Millenium Giarmata, care s-a tot scufundat începând din 26 aprilie, de la un 2-3 acasă cu CS Șoimii Lipova, adunând 6 înfrângeri la rând, așadar pe ultima cincime a parcursului.

De la 4-0 pentru CS Millenium pe teren propriu la finele turului, la 4-3 pentru lugojeni în revanșă, puncte împărțite între formații care în rest au strâns laolaltă numai 9 victorii în 58 de apariții, mult prea puțin pentru a se clasa mai sus decât pe treptele 14-15. Iar sugestiv este că tot pozițiile 14-15 sunt ocupate de cele două echipe timișene și la capitolul goluri primite, fragilitatea defensivă jucând un rol nefast în traiectoria retrogradatelor.

Lugojenii au încheiat totuși cu un succes, în urma unei serii de 5 înfrângeri, despărțindu-se de proprii simpatizanți tot cu o victorie, precum la finele sezonului de toamnă, 2-1 cu CS Hunedoara pe 23 noiembrie 2018, aceste două triumfuri fiind și singurele din palmaresul lui CSM în actualul campionat.

Vineri, vioara întâi a fost Cristian Onţel, care a egalat în minutul 32 și a răsturnat scorul în minutele 50 şi 58, trei goluri pentru CSM, intercalată fiind și reușita lui Salim Muhammed din minutul 55, când prelua în premieră conducerea pentru gazde. Jucător al meciului s-a distins așadar a fi Cristian Onţel, cu prima sa ”triplă” în liga a treia.

CS Millenium a condus de două ori în repriza I, prin golurile lui Marius Călin din minutul 10 și George Beloescu (min. 40), dar celor 3 încasate în nici zece minute din primul sfert de oră al părții secunde le-a răspuns abia în prelungiri, prin Michel Rosenblum.

Una peste alta, circa 150 de susținători ai amfitrionilor au avut parte de o platonică satisfacție la ultima strigare, primă victorie a favoriților în returul de campionat, și mult au avut așadar de așteptat în 2019, dar continuarea se anunță a fi un eșalon mai jos. Iar din sezonul 2011-2012 n-au mai lipsit lugojenii din cadrul Ligii 3, pentru a nu mai pomeni despre cei din Giarmata, neîntrerupt la acest nivel din 2009. Zece ani bătuți pe muchie… 

+

Eugen Miculescu (căpitan CSM Lugoj): ”Suntem trişti că am retrogradat, dar satisfacţia noastră este că am încheiat cu o victorie la ultimul nostru meci pe teren propriu în acest eşalon. Mă bucur pentru Onţel, care a făcut astăzi cel mai bun meci al său, cu primul  hat-trick. Vom vedea la vară ce se va întâmpla cu echipa noastră după această retrogradare…”

Răzvan Leucă (antrenor CS Millenium): ”A fost un meci în care s-au întâlnit două echipe retrogradate, un joc fără miză, şi un rezultat care i-a mulţumit pe cei prezenţi în tribună. Au văzut 7 goluri, farmecul fotbalului… Am retrogradat şi sperăm să revenim repede în eşalonul trei…”

*

CSM Lugoj: Iovicin – Daniel Filip, Giuga, Miculescu, Mihoc, Folarin, Bogdan David, Kiala, Salim (min. 70, Kracujel), Onțel, Aboubakar. 

Antrenor: Călin Cojocaru.

Pe bancă: Andrei Filip – Maier, Hrudei. 

CS Millenium Giarmata: Narița – Sporin, Buzdugan, Stupu, Negrei – Daminuță (min. 70, Leucă), Rosenblum, Ferţu (min. 73, Pricop), Ochea (min. 60, Sevici), Marius Călin, Beloescu.

Antrenor: Răzvan Leucă. Pe bancă: Ciută. 

Au arbitrat: Ştefan Buzărnescu (Craiova) – Florentin Andrei (Belcin – Dolj) şi Romeo Popa (Craiova). Observator de arbitri Mihai Jivan (Arad) iar delegat de joc a fost Antonie Burtea (Reşiţa).

 

The post Onțel, bum-bum și după pauză în cântecul de lebădă al retrogradatelor: CSM Lugoj – Millenium Giarmata 4-3 (1-2) appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*