OPINIE / Daniel Nazare scrie despre Mircea Lucescu și europenele noastre: Prea slabi, prea de la periferie

Ne-am făcut de râs în Europa și asta nu ar trebui să ne doară. E ceva firesc și ne așteptam.

N-aveam pretenții cu Bilbao și cu AC Milan, ne-am iluzionat că suntem mai buni decât ciprioții și ucrainenii. Campioana României n-a făcut achiziții așteptate, Marius Constantin și Ovidiu Herea, fiind mai degrabă umbre ale fotbaliștilor cu aceleași nume care jucau la Rapid, iar transferul lui Eric a venit prea tîrziu și cu prea multe kilograme în plus. Nedelcu si Coman nu mai evoluează precum în sezonul trecut și atunci ce pretenții să avem? Ne agățam de ideea că Viitorul a fost mai bună trei reprize din patru, dar omitem că aici nu suntem la box, ci la fotbal.

Astra Giurgiu nu putea emite pretenții pentru că a schimbat tot lotul, cu toate că în campionatul intern se bate la playoff. Cosmin Contra a scos mai mult din ce are la dispoziție, dar cel mai mult mă amuză că se vorbește foarte mult de viitorul copiilor și juniorilor la formația roș-albă, însă primul 11 de la Bilbao a inclus 3 români și 8 străini. Dacă-mi amintesc bine, Rednic a fost dat afară că nu promova jucători din pepiniera proprie și aducea jucători de peste hotare, făcând pe impresarul. Las că e bun Mutu acum! Despre Craiova n-ar fi multe de spus. Trăiește din entuziasmul suporterilor și mai puțin din acțiuile jucătorilor care sunt prea umflați față de nivelul de joc al oltenilor. Vrem multe, realizăm puține. Și nu mă refer doar la dubla cu Milan. Toată lumea se miră cum a ratat Mitriță două ocazii uriașe cu Donnarumma. Păi, salariul portarului e mai mare decât bugetul Universității Craiova. Simplu nu? Mirare era să dea două goluri…

Singura care a confirmat e FCSB. Condusă în tur, egalată în retur, a mers mai departe datorită valorii juătorilor care fac diferența. Plzen nu era un adversar extraordinar, dar te putea încurca. Bravo lor!

Între aceste meciuri, în care marii conducătorii de la FRF se lefăiau în concediu, Mircea Lucescu a ales să antreneze naționala Turciei. Până să se trezească domnul Burleanu, Il Luce semna deja contractul. Colegul și prietenul Lucian Ionescu scria pe Facebook că “de-a lungul timpului, turcii ne-au luat grânele, vitele, aurul și pruncii. După Revoluție ne-au luat și rulmenții și curvele. Acum ni l-au luat pe Mircea Lucescu”. Are dreptate, ne-au luat tot ce e mai bun. inclusiv pe Hagi și Popescu. Dar pe Răzvan Burleanu, Mihai Stoica sau Gino Iorgulescu, pe Auraș Brașoveanu sau Mircea Sandu, de ce nu îi vor turcii? Pe ăștia îi dăm gratis, nu cerem nimic pe ei. Simpla lor absență ne-ar deschde drumul către succes. Pe bune!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*