Opinie/Ionel Pană despre Supercupa României. Florentin Pera nu moare acasă!

A alergat și el preț de 60 de minute, dintr-o parte în alta a spațiului tehnic, a dat din mâini, a strigat, a dat indicații, a transpirat, iar la interviul de după meci chiar a vorbit despre infarct – antrenorul SCM Rm Vâlcea, Florentin Pera, a trait cu toată ființa lui victoria elevelor sale, 33-31, în fața celei mai galonate teamuri de handbal din România, chiar din Europa, CSM București. Fetele din Zăvoi au plecat acasă cu Supercupa României, un trofeu la care s-au gândit intens, în ultimele zile, pe care și l-au dorit mai mult decât adversarele și pe care l-au meritat, după un atent și bine gândit scenariu, de care se face ”vinovat” același technician impetuos, Florentin Pera.

”A fost un meci de infarct, pe care l-am trait cu sufletul la gură; fetele au dat totul, până la ultima picătură de energie și nu se putea să nu câștige, ele au arătat ca o familie unită, au avut spirit de luptă; am condus tot meciul, am dominat și tactic și nu ne-a fost teamă de numele celor din fața noastră – le-am și zis la un moment dat, să nu cedeze nicio secundă, că au fost mai bune”, declara Pera la interviul de după meci.

Și ca o părere personal, vreau să remarc în mod deosebit jocul eficient, și în atac, și în apărare, al pivotului Raluca Băcăoanu, nebunia lui Glibko, o handbalistă ”greu de ucis”, tupeul lui Fraga, o maratonistă fără plămâni, iar în completare să povestim despre ”vrăjitoriile” portăriței Dumanska, fata care a închis poarta, în fața celor mai galonate adversare de pe Bătrânul Continent – Glorie învingătoarelor!

CSM București nu s-a așteptat la o replica așa dârză, la o așa obrăznicie, în ghilimele, din partea handbalistelor de la Vâlcea. Trebuie să le acordăm circumstanțe, pierzătoarelor, au o echipă cu multe piese noi, chiar și cu un antrenor mult mai soft, decât ceilalți de până acum, dar căruia îi trebuie puțin timp să se facă înțeles. Sunt convinsă că atunci când va ajunge la turația maximă, iar angrenajul va funcționa cu toate piesele deodată, vor veni și victoriile – Onoare învinselor!

Cât despre cele două arbitre, Năstase și Stancu, vreau să le felicit, în primul rând, că au reușit să încheie meciul fără greșeli majore: echipele s-au bătut pentru fiecare gol și au plecat acasă, fără să arate cu degetul spre fluierul celor două judecătoare. Și totuși, au fost momente când deciziile lor nu erau conforme cu realitate, erori impardonabile, care au vizat mai mult una din echipe, ce putea să-și apropie victoria, fără să mai fie nevoie de prelungiri. Să punem totul pe seama emoțiilor, a debutului în acest sezon, dar le sfătuim să nu-și arate această labilitate psihică și la Campionatul European al senioarelor, ce va avea loc în decembrie, anul acesta…

P.S. Într-una din fotografiile echipei câștigătoare l-am regăsit pe fostul președinte Petrică Berbecaru – cred că toată lumea este de acord că cel puțin jumătate din această victorie și cupă i se cuvin și lui Nea Petrică, omul care a fost adus de primar, cu doi ani în urmă, să dea o nouă viață, un nou sens handbalului vâlcean. Și exact când SCM Rm Vâlcea a adus în Zăvoi primul trofeu intern, Berbecaru a făcut un pas în spate, lăsându-i pe alții să-i continue munca. (Foto: Sabin Malișevschi, preluare www.handbalvolei.ro)
Supercupa Romaniei - CSM Bucuresti - SCM Ramnicu Valcea

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*