Opinii/ Ionel Pană despre Mondialul de tineret. Să ne bucurăm de înfrângerea lui Tadici, la asta ne pricepem cel mai bine!

N-am înțeles nimic din meciul de ieri, din sferturile de finală ale Mondialului de tineret, în care naționala României a pierdut în fața Ungariei, scor 26-31, după ce la pauză a condus cu 17-14. Tricolorele au jucat o primă repriză de excepție, în care Petruș, Tecar Târcă, Badea, Kelemen și chiar Stângă au făcut minuni, fiecare pe postul său. Și scorul la pauză putea fi mult mai mare, dar am avut un început prost, cu multe greșeli personale, ale handbalistelor Sorina Târcă, Andreea Popa sau Bianca Marin, care au pierdut mingii ușoare sau au ratat din poziții favorabile.

A fost 6-4 pentru Ungaria, minutul 9, apoi chiar 10-6, minutul 15, pentru ca în doar patru minute româncele să ajungă la 9-10, în urma unei evoluții perfecte. În minutul 23 s-a consemnat și egalitatea pe tabelă, 12-12, pentru ca până la final Tecar și petruș să umilească apărarea visătoare a maghiarelor – scor la pauză 17-13!

Mitanul secund a fost unul de coșmar – în doar 10 minute, gazdele (Mondialul se joacă în Ungaria) au recuperat deficitul, ba chiar au luat și un avans de două goluri, 21-19, minutul 41! Fetele noastre au ieșit amețite din vestiar, viteza lor de joc aproape că n-a mai existat, greșelile personale și ratările s-au înmulțit, iar portărița Kelemen, care făcuse minuni în prima repriză, n-a mai reușit nicio paradă… Aceleași fete remarcate în prima repriză au semnat capitularea în fața Ungariei, arătând că stau prost la capitolul condiție fizică și putere de luptă. După 20-21 în minutul 42, adversarele au umilit apărarea noastră – a fost 20-23, minutul 47, 22-26, minutul 51, 24-30, minutul 53, și 26-31, minutul 60.

Nu știm ce s-a întâmplat în vestiar, în pauza dintre reprize, cert este faptul că handbalistele au jucat cu mai puțină determinare, chiar cu un moral mai șubred și nu știm de ce, pentru că tabela era în favoarea lor. Nu știm de ce Andreea Popa nu a mai fost folosită, după ce, în prima repriză, a jucat doar 16 minute. Sigur, a avut câteva greșeli, dar era perioada în care toată echipa nu funcționa corect. În acest meci, atât de important, ar fi trebuit ca forțele tricolorelor să fie bine dozate, iar banca de rezerve să ajute titularele. Din păcate, Nichitean, Berbece, Lung și Banciu n-au bifat niciun minut în teren, iar Severin a jucat doar 9 minute, timp în care a luat și o eliminare de două minute. În schimb, la polul opus, Târcă și Badea au stat tot meciul pe semicerc, Kelemen a bifat 59:47 minute, Petruș a jucat 47:24 minute, iar Tecar, 46:06 minute. La un Mondial pleci cu o echipă solidă, dar și cu rezerve gata să suplinească titularele, nu ducem jucătoare la plimbare.

Se spune că în sânul naționalei ar fi ceva probleme, pe care Tadici ar vrea să le dezvăluie la întoarcere – cred că nu mai are rost să le spună acum, trebuia s-o facă cu mult înainte de plecarea la Mondial, să dezvăluie dacă s-au făcut presiuni asupra lui, cine a făcut-o și care au fost motivele. După înfrângerea cu Ungaria, nemeritată, spun eu, lui Tadici nu-i mai rămâne decât DEMISIA, poate și o informare corectă în Consiliul de Administrație, acolo unde este și membru ales.

P.S. În meciul contra Danemarcei, pentru unul din locurile 5-8, merg pe mâna tricolorelor, chiar dacă Danemarca ne-a bătut rău de tot în grupa preliminară!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*