Opt arbitri prahoveni la porţile Ligii a III-a

Marian Dima

Comisia Centrală a Arbitrilor organizează un nou examen pentru promovarea în Liga a III-a, concursul urmând să se desfăşoare la Bucureşti marţi, 10 octombrie.
Se „scot la bătaie” 5 locuri pentru arbitri plus două rezervate femeilor, şi 10 locuri pentru arbitrii asistenţi, concurenţa fiind una extrem de mare. Nu mai puţin de 61 de arbitri „centrali” aspiră la cele 7 locuri vacante, în timp ce pentru „arbitrii de tuşă”, lista de concurs cuprinde 91 de nume – practic o concurenţă de peste 9 pe loc!
Judeţul nostru este foarte bine reprezentat la capitolul „asistenţi”, unde sunt nu mai puţin de 7 arbitri care vor susţine acest examen (testarea constă într-o probă fizică – viteză şi test Cooper sau mini Cooper, dar şi un examen teoretic, cu 20 de întrebări de tip grilă), în timp ce la „centrali” avem un singur candidat, fiecare dintre cei înscrişi la concurs având de achitat o taxă de concurs de 135 de ron, plus prezentarea unui dosar, conform cerinţelor impuse (clasificare arbitru, diplomă de bacalaureat, etc).
Cei opt prahoveni propuşi de către CJA Prahova – for condus de Marian Deaconu pentru a participa la acest examen sunt următorii: Eduard Zamfir – pentru „central” , respectiv Gabriel Ţene, Bogdan Mociorniţă, Alin Ionică, Gabriel Enache, Valentin Dediu, Alexandru Chioibaşu şi Andrei Bobeică pentru arbitrii asistenţi, CJA Prahova sperând, ca de fiecare dată, ca pe lista celor „admişi” să se afle şi cavaleri ai fluierului din judeţul nostru.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*