Opt echipe timișorene vor juca în campionatele naționale de juniori care se dispută pe parcursul sezonului competițional

Opt echipe din Timișoara vor participa în acest sezon la campionatele naționale de juniori. CSS Bega a înscris cele mai multe echipe, două la masculin și trei la feminin. MP Sport a înscris două formații la categoria cea mai mică, iar SCM Timișoara va juca la U16 masculin. În acest sezon federația a decis că în faza de calificare se vor disputa turnee.

Nouă campionate naționale dedicate juniorilor se desfășoară pe parcursul sezonului. La patru categorii sunt organizate întreceri atât la feminin, cât și la masculin: U13, U14, U16 și U18. La U20 se va disputa doar întrecerea băieților, în condițiile în care la fete nu s-au înscris suficiente echipe. Timișoara nu va avea reprezentantă doar la U20 masculin. La celelalte categorii s-a înscris câte o echipă din orașul de pe Bega.

U13

Pentru echipele de la categoria sub 13 ani va fi primul campionat național pe care îl joacă pe parcursul unui sezon. Acestea au participat la minibaschet și babybaschet care se desfășoară vara, într-un interval mult mai scurt. CS MP Sport Timișoara va participa la U13 cu o echipă la fete și una la băieți. Ambele au fost repartizate în grupa 1. Fetele vor întâlni CSS CN Teodor Nes Salonta, CSS Gloria Arad, ACS Eko-Sighetu Marmației și ACS Galactica Cluj Napoca. Pe lângă această grupă mai sunt trei grupe de câte 5 formații. La băieți bănățenii sunt în grupă cu LPS Bihorul Oradea, AS BC Valbon Arad, ACS U-BT 1 Cluj Napoca, ACS U-BT 2 Cluj Napoca și CNS Cetate Deva. În total sunt 7 grupe, patru cu câte 5 echipe și trei cu 6 echipe. Pentru ambele campionate, turneul 1 este programat între 20 și 22 octombrie, iar al doilea în perioada 17-19 noiembrie. La feminin, turneul 3 va fi între 15 și 17 decembrie.

U14

CSS Bega Timișoara va participa în ambele întreceri rezervate baschetbaliștilor sub 14 ani. La feminin, din grupa 1 mai fac parte CS Crișul 1 Oradea, ACS For You Cluj Napoca, LPS Alba Iulia și CS Crișul 2 Oradea. Este grupa cu cele mai puține echipe, în celelalte trei grupe sunt câte 6 formații. Băieții de la CSS vor lupta pentru calificarea în faza următoare cu  cu ACS Gladius Santana Mureș, ACS U-BT Cluj Napoca, LPS Bihorul Oradea, CSS Viitorul Cluj Napoca și ACS Lucky Dragons Târgu Mureș. Toate celelalte 7 grupe au câte 5 echipe. S-au stabilit perioadele pentru turnee: 13-15 octombrie, 10-12 noiembrie. Al treilea apare trecut pe site-ul federației doar în dreptul întrecerii feminine, între 8 și 10 decembrie.

U16

Este singura categorie în care cele două participante din Timișoara nu sunt din același club. La feminin va juca CSS Bega Timișoara în grupa 1 cu LPS CSS Satu mare, CSS CN Teodor Nes Salonta, CSS Gloria Arad, CS Crișul Oradea și ACS Roth Baia Mare. Este întrecerea fetelor cu cele mai multe echipe înscrise, fiind singurul cu 5 grupe, una de 6 echipe și patru de 5. La masculin va participa CS SCM Timișoara, echipă repartizată în grupa 3 cu CSS Viitorul Cluj Napoca, LPS Bihorul 1 Oradea, LPS Bihorul 2 Oradea și CSS Sighetu Marmației. Mai sunt două grupe de 6 echipe și cinci cu 5. Turneele 1 și 2, la ambele categorii, sunt programate pentru 27-29 octombrie, respectiv 1-3 decembrie.

U18

CSS Bega va reprezenta Timișoara la această categorie, cu formații înscrise și la fete, și la băieți. În întrecerea feminină, bănățencele vor juca în grupa 2, alături de LPS Alba Iulia, LAPI Dej, ACS NBS Cluj Napoca și CN Mihai Eminescu Oradea. Mai este o grupa de cinci echipe și una de șase. Băieții au fost repartizați în grupa 1 și vor întâlni LPS CSS Satu Mare, LPS Târgu Mureș, CSS Viitorul Cluj Napoca și ASBC Valbon Arad. În total sunt cinci grupe de 5 echipe și una cu 6. Turneele: 13-15 octombrie și 3-5 noiembrie.

Cluburile pot solicita să organizeze primul turneu până în 2 octombrie. Sistemul competițional nu a fost anunțat încă. Faza a 2-a se va disputa tot sub formă de turnee.

The post Opt echipe timișorene vor juca în campionatele naționale de juniori care se dispută pe parcursul sezonului competițional appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*