Opt romani vor participa la Campionatele Mondiale de sah pentru juniori de la Montevideo

Romania participa cu 8 sportivi la Campionatele mondiale de sah pentru juniori care au loc in perioada 17-26 septembrie in Uruguay, la Montevideo, a declarat duminica, Ionut Dobronauteanu, presedinte adjunct al Federatiei Europene de sah.

”Dupa campionatul mondial scolar desfasurat la Iasi si campionatul european de la Mamaia, circuitul competitiilor juniorilor continua cu Mondialul din Uruguay unde participa 8 tineri sahisti romani. Este de apreciat ca avem reprezentanti la Campionatul Mondial, avand in vedere ca acum doua zile s-a incheiat CE desfasurat in tara noastra, iar distanta pe care juniorii nostri au strabatut-o pentru a ajunge la aceasta competitie a fost foarte mare”, a spus Dobronauteanu.

Editia din acest an a Mondialelor de sah pentru juniori (grupele 14, 16 si 18 ani) are loc in capitala statului Uruguay, iar Romania este reprezentata la cea mai puternica competitie dedicata juniorilor de 8 sportivi, astfel: (F14) Miruna-Daria Lehaci si Maria Anghel, (F16) Maria-Alexandra Ciocan si Emilia-Florentina Coman, (F18) Andreea-Briana Stancu, (O14) Andrei-Cristian Bulau, (O16) George Stoleru, (O18) Catalin-Lucian Patrascu. Delegatia este condusa de marele maestru Ciprian Nanu.

Facand referire la Europenele care s-au desfasurat la Mamaia, Dobronauteanu a spus: ”S-a incheiat cu bine cea mai importanta competitie gazduita vreodata de FR sah, la care au avut posibilitatea sa participe aproape 200 de copii din tara noastra. Rezultatele finale sunt bune, cele 3 medalii de bronz si cele 3 clasari in primii 10 mentin ridicata stacheta performantei si arata potentialul ridicat al sahului nostru juvenil. De la oficialii Federatiei mondiale si Federatiei europene prezenti la Mamaia am primit aprecieri si felicitari pentru organizare si pentru corpul de arbitri. in concluzie, a fost un eveniment sahistic care contribuie enorm la dezvoltarea in continuare a sahului in Romania”.

Romanii Bogdan Deac (Under-18), George Ileana (Under-16) si Dragos Andrei Antonica (Under-12) au castigat medaliile de bronz la Campionatele europene de sah pentru copii si juniori, desfasurate la Mamaia.

AGERPRES

The post Opt romani vor participa la Campionatele Mondiale de sah pentru juniori de la Montevideo appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*