ORA DE VARĂ 2019. Nu uitaţi să daţi ceasurile înainte!

ORA DE VARĂ 2019. Nu uitaţi să daţi ceasurile înainte!

Trecerea la ora de vară a fost un subiect intens dezbătut la nivel european.

Antalya cu avionul din Baia Mare.  Vezi aici oferta

A fost propusă renunțarea la această schimbare, luând în considerare efectele nocive pe care le poate produce la nivelul organismului, dar cu toate acestea, măsura se păstrează și în anul 2019, aşa cum a anunţat RomaniaTV.net. În fiecare an ora se schimbă de două ori. O dată se trece la ora de iarnă și o dată se trece la ora de vară. În acest an vom trece la ora de vară pe 30 spre 31 martie.

ORA DE VARĂ 2019  Schimbarea orei se face întotdeauna în preajma echinocțiilor de toamnă și de primăvară, atunci când ziua este egală cu noaptea, și conversia se petrece întotdeauna într-o noapte de sâmbătă către duminică, astfel încât să existe o zi de adaptare a organismului la noua oră.

ORA DE VARĂ 2019  Schimbarea orei se face cu o unitate orară egală cu 60 de minute, astfel încât, din punctul de vedere al minutelor și secundelor nu se modifică nimic. Se va trece la ora de vară pe data de 31 martie 2018, mai exact în seara de 30 spre 31 martie 2019, atunci când ceasurile vor fi date cu o oră înainte, prin urmare ora 3:00 va deveni ora 4:00. În popor este clasificată aceasta schimbare ca fiind noaptea în care dormim mai puțin cu o oră.

ORA DE VARĂ 2019, ce a decis Parlamentul European

În Parlamentul European a fost votată în anul 2018 renunțarea la ora de vară, urmând ca măsura să fie acceptată sau nu de statele membre. Cu toate acestea, nu a fost luată o decizie oficială cu privire la acest subiect, ceea ce înseamnă că românii vor trece la ora de vară și în anul 2019. Astfel, în ultimul weekend din luna martie, ceasurile vor fi date cu o oră înainte.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*