Oraș mic cu ambiții mari! Făgetul a anunțat cinci proiecte de anvergură prevăzute pentru implementare în următorii ani

Municipalitatea din Făget are planuri ambițioase pentru următorii ani, în care își propune să implementeze proiecte menite să ridice nivelul de dezvoltare al urbei și al localităților aparținătoare.
Administrația din orașul castanilor speră să atragă fondurile necesare pentru demararea execuției lucrărilor, deja o parte dintre proiectele depuse au intrat în analiza guvernului pentru aprobarea finanțărilor. Proiectele dorite de autoritățile făgețene au la bază necesitățile co­mu­nităților locale, pentru a ține pasul cu dezvoltarea vizibilă înregistrată în ultimii ani.

Așadar, ținta investițiilor este modernizarea infrastructurii de drumuri, introducerea de noi rețele de apă-canal în una dintre loca­li­tă­țile aparținătoare precum și modernizarea infrastructurii de în­vă­țământ și a principalului spațiu de cultură din oraș.

“De curând am primit vești bune de la București, în ceea ce privește proiectele pe care noi le-am depus la Compania Națională de In­ves­tiții, în urmă cu două luni. În acest an am reușit să întocmim documentațiile pentru a accesarea finanțării a cinci proiecte pe care noi le considerăm necesare în domeniul infrastructurii de drumuri, a infrastructurii de apă-canal, în domeniul învăță­mântului, precum și cel al culturii. La sfârșitul lunii trecute am primit confirmarea că două dintre proiectele depuse de noi au intrat pe lista de sinteză a CNI, ceea deschide premisele pentru finanțarea construcției unui nou corp de clădire în cadrul Liceului Teoretic “Traian Vuia” și introducerea apei și canalizării în Brănești, pentru a ridica standardul de viață și în această localitate. În prezent elevii, care frecventează clasele 0-4, își desfășoară activitatea în condiții improprii, în clădirea grădiniței din strada Avram Iancu. Avem 10 clase cu circa 250 de copii pentru care vrem să construim un corp de clădire adecvat, pentru care avem un teren în curtea liceului. Va fi al patrulea corp de clădire din cadrul liceului, care are și clase gimnaziale. Probabil va fi o clădire cu parter și două etaje și sperăm să putem începe lucrările la începutul lui 2023, dacă anul acesta reușim să semnăm contractul cadru. Pe lângă cele două proiecte intrate în analiză am mai depus un proiect ce vizează asfaltarea unui drum de 12 km între Făget și Bunea Mare, un alt proiect pentru reabilitarea clădirii Casei de Cultură și un proiect de anvergură prin care vrem să asfaltăm și să modernizăm toate străzile din Făget, cu canale și rigole de scurgere betonate”, a explicat Marcel Avram, primarul de la Făget.

Cochetul oraș din estul județului a înregistrat în ultimele decenii o dezvoltare constantă. Au apărut blocuri noi, un cartier de rezidențial de case, o sală de sport, o piață nouă, supermarket-uri, precum și o catedrală ortodoxă nouă.

Centrul orașului a fost reabilitat și modernizat complet, la fel și drumul principal care traversează localitatea, au fost extinse rețele de apă și canalizare.

Exemple ale modernizării sunt vizibile și în localitățile aparținătoare, drumurile au fost asfaltate și au fost introduse rețele de apă și canalizare.

Articolul Oraș mic cu ambiții mari! Făgetul a anunțat cinci proiecte de anvergură prevăzute pentru implementare în următorii ani apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*