Orașul jazz! Lugojenii, în concert pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor

Sâmbătă, 28 august, de la ora 19, la Lugoj va avea loc al treilea concert de întâmpinare a evenimentului ”Orașul Jazz”, care este programat în perioada 3-5 septembrie.
Concertul se va desfășura pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, de la ora 19 și le va avea ca protagoniste pe Denisa Izabela Havei și Florina Malael, ambele cursante la Asociația Fusion of Arts din Lugoj.

Izabela Denisa Havei (foto stânga) are 21 ani și este absolventă a cursurilor de calificare de la Reflexo Vital Ti­mi­șoara. Este de profesie tehnician maseur, pasionată de muzică, arte și terapii alternative. Diplome și participări la evenimente: concert la Pinto Cafe – ianuarie 2020, participare la preselecțiile pentru „Bega Festival Timișoara” 2020, Premiul I – în cadrul concursului in­ternațional online “The Sound of Music” Oradea – secțiunea canto divertisment (2020), Premiul I – în cadrul concursului național online “Music for your Soul” – sec­țiu­nea canto (2020), Premiul de ex­celență – în cadrul concursului internațional de muzică și teatru “FestArt TM” – secțiunea Duo canto divertisment (Timisoara 2020); Premiul I – în cadrul concursului internațional de muzică și teatru “FestArt TM” – secțiunea canto divertisment (Timișoara 2020), Recital la ”Gala Premiilor Lugojene” (2019), participări la Radio Joy live – (2019), Marele premiu – în cadrul concursului Eu­roregional “MelosFest” – sec­țiunea canto divertisment (Lugoj 2019), Premiul de excelență în cadrul concursului Euroregional “MelosFest” – secțiunea duo canto di­vertisment (Lugoj 2019), Diplo­ma de excelență pentru susținerea unui recital în cadrul festivalului Internațional “Veterani-Art Fusion” (Lugoj 2019, 2020), Marele premiu în cadrul concursului Internațional de muzică și teatru “LiveMuseArt” – secțiunea divertisment grup (Arad 2017).

Florina Malael (foto dreapta) are 27 de ani și studiază pictura de 13 ani. Este absolventă a Facultății de Arte și Design din Timișoara, de profesie artist plastic și pasionată de muzică.

”De când mă știu, m-a fascinat muzica, așadar am început să învăț să cânt singură orice gen muzical. Jazz-ul și blues-ul mi-au captat atenția încă de la primele încercări. În prezent, studiez canto cu Eliana Zah de șase luni. Acesta este primul meu recital și implicit, prima experiență cu publicul”, spune Florina.

La rândul ei, Eliana Zah, profesor coordonator la Asociația FOA și P.R. al Festivalului Orașul Jazz, ne-a declarat:

”Sunt două persoane minunate, pe care mă bucur enorm că le-am cunoscut și ajutat în sfera muzicii. Ambele cu calități deosebite, atât în plan muzical, cât și uman. Izabela Havei deține o voce care-ți aduce valurile oceanului în suflet, iar lugojenii au simțit asta din plin când au ascultat-o la Gala premiilor lugojene în 2019. Anul acesta am avut ocazia de a cunoaște și a lucra cu încă o voce puternică Natura a înzestrat-o pe Florina cu o forță și o versatilitate uimitoare în privința calităților vocale. Este fascinant să vezi cât de mult se poate dezvolta un om în plan autodidact sub aspect muzical. Unul dintre cele mai importante lucruri pentru aceste voci, mai mult sau mai putin ascunse, ori aparent timide, este să fie susținute și încurajate, iar eu încerc atât cât pot să le ajut să-și depășească limitele și să capete încredere în forțele proprii. Îmi doresc ca acest recital să fie un pas înainte pe drumul muzicii și o experiență frumoasă de care se vor bucura atât ele, cât și publicul.”

Amintim că recitalurile anterioare de intrare în atmosfera de festival au fost susținute de Lavinia Dumitru, în 14 august, și de Csilla Gyorgy și Cristian Vețan, în data de 21 august. Conform organizatorilor, aceste evenimente au ca scop promovarea și încurajarea artiștilor locali.

Articolul Orașul jazz! Lugojenii, în concert pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*