Orchestra și corul Filarmonicii de Stat Arad au cântat pentru UTA de ziua ei! + VIDEO

Aradul se îmbracă în „alb-roșu” la a 76-a aniversare a clubului UTA. Ehipa e acolo unde este locul, în elita fotbalului românesc și a început bine și turneul play-out, păstrând o distanță de siguranță de pozițiile cu probleme.

Surpriza (frumoasă) a zilei a venit de la orchestra și corul Filarmonicii de Stat Arad. Îmbrăcați în roșu și alb, artiștii au cântat pentru echipa emblemă a orașului și pentru suporterii ei, care nu mai departe de acum o săptămână au luat atitudine în conflictul dintre municipalitate și angajații Filarmonicii.  Vorbind despre bugetul instituției, Călin Bibarț a recunoscut că cel puțin o formație artistică este amenințată cu desființarea. Fiindcă și sportul e subfinanțat de când fostul viceprimar a devenit șeful urbei, ultrașii utiști au taxat la comun atitudinea lui Bibarț. ”Oraş adormit, îţi meriţi soarta… Ai un primar care îngroapă şi sportul şi arta”, a fost mesajul transmis pe un banner de fanii arădeni, afișat chiar în fața Filarmonicii Arad.

Imnul fanilor „Bătrânei Doamne” construit în jurul vechii glorii, Iosif Petschovschi, „De la Dunăre la Sena” și „La Mulți ani!” au fost intonate în sala de spectacole a Filarmonicii din orașul de pe Mureș. „Gestul nostru muzical și fotbalistic, în același timp, are următoarea semnificație. Atât echipa de fotbal UTA, cât și Filarmonica de Stat Arad face parte din ceea ce numim suprastructura orașului Arad. Datorită faptului că trăim vremuri grele, întotdeauna suprastrucura este în pericol, este amenințată din punct de vedere financiar și nu numai. Suporterii echipei UTA au cântat și au scandat pentru ajutorul Filarmonicii Arad și noi acum întoarcem acest gest frumos și cântăm pentru echipa UTA, care astăzi își aniversează 76 ani de existență. În fond, ambele entități, atât UTA, cât și Filarmonica, au o tradiție îndelungată și ambele sunt emblematice pentru orașul Arad și am dori să-i rugăm pe arădeni să ne susțină în continuare, mulțumindu-le – totodată – pentru acest lucru”, a spus Cristian Neagu, dirijor de orchestră la Filarmonica de Stat Arad.

Mai jos, prin amabilitatea colegilor de la TV Arad, aveți și imaginile VIDEO cu momentul special de la Filarmonica Arad, dedicat UTA-ei:

0
0

Articolul Orchestra și corul Filarmonicii de Stat Arad au cântat pentru UTA de ziua ei! + VIDEO apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*