Oroian, al zecelea utist care debutează în Liga 1: „Așteptam acest moment încă din ziua promovării, îmi propun să joc din ce în ce mai mult”

Etapa cu numărul 9 a Casa Ligii 1 a trecut cu o victorie pentru UTA, a doua consecutivă. După 1-0 cu Chindia Târgoviște, arădenii au câștigat și la Botoșani, întorcând rezultatul defavorabil la pauză. Erico a marcat la două minute de la intrarea pe teren pentru 2-2, iar Morar a făcut „dubla” cu execuție spectaculoasă dintr-o lovitură liberă lateral stânga.

Era minutul 71, iar două minute mai târziu, Laszlo Balint a mai debutat un tânăr din propria pepinieră. Alexandru Oroian (19 ani) era, de fapt, ultimul jucător (apt, pentru că Hrezdac se reface încă după operația de ligamente încrucișate) din lotul „Bătrânei Doamne” care nu respirase, până în această seară, aerul Ligii 1 și a făcut-o cu ocazia unei victorii uriașe, pe terenul poate celui mai puternic adversar pe care UTA l-a întâlnit de la debutul stagiunii.

Oroian l-a schimbat pe Ursu, care s-a sacrificat mult în banda în care a acționat francezul Keyta, omul numărul unu al lui Croitoru și a contribuit, la rându-i, la obținerea punctelor ce o urcă pe UTA pe locul 5. „Așteptam meciul debutului încă din ziua promovării în Liga 1 și a fost foarte frumos. Echipa a câștigat împotriva unui adversar tare și a ajuns pe un loc foarte bun în clasament. Mi-am dat seama de pe margine sau din tribună deja, dar din teren e și mai evidentă diferența dintre Liga 1 și Liga 2-a. Adversarii au altă valoare, ritmul de joc e mult mai ridicat, nu ai voie să lași vreun moment garda jos, indiferent în ce zonă a terenului joci”, ne-a mărturisit tânărul mijlocaș al „Bătrânei Doamne”.

În minutele de prelungire, Oroian chiar a avut șansa să marcheze, având mingea la picior la 30 de metri, iar poarta era părăsită de Pap. Juniorul arădenilor a tras exact în Papa, după care a dezvoltat faza în dreapta, iar centrarea lui Bustea a ajuns în cele din urmă la Buhăcianu care putea închide meciul, dar a întârziat șutul și Horațiu Feșnic a fluierat finalul. „Jucătorul celor de la Botoșani mi-a închis rapid unghiul de șut, sper ca data viitoare să fiu mai inspirat. Îmi propun să  joc din ce în ce mai mult, dar asta depinde și de mine, de felul cum mă voi pregăti. Nu este deloc simplu să revii pe teren după trei luni de zile de la ultimul joc oficial, am nevoie de ritm de joc, dar mai ales trebuie să-mi ridic nivelul”, a adăugat fotbalistul născut la Mediaș, care a fost utistul ce a stat cel mai mult timp pe margine datorită infecției cu COVID, nu mai puțin de 5 săptămâni!

Vă reamintim că Alex Oroian a fost remarcat de scouterii lui Arsenal la vârsta 13 ani, cu ocazia unei tabere de vară și a și ajuns la Academia din Londra. Sibianul s-a repatriat la vârsta de 15 ani, și-a mai încercat șansa și în fotbalul slovac, la DAC, însă după proiectul a eșuat și a fost nevoit să se întoarcă în țară. Impresarul său, Cătălin Sărmășan, l-a propus la UTA, a debutat în Liga 2-a în returul stagiunii 2018-2019, într-un Balotești – UTA 1-3, iar astăzi e al zecelea fotbalist în „alb-roșu” care debutează în elită, după Moldovan, Bustea, Buhăcianu, Tescan, Roumpoulakou, D. Rusu, Miculescu, Klapan și Isac.

0
0

Articolul Oroian, al zecelea utist care debutează în Liga 1: „Așteptam acest moment încă din ziua promovării, îmi propun să joc din ce în ce mai mult” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*