Oroian s-a despărțit defintiv de UTA și are șanse mari să ajungă în curtea campioanei CFR Cluj! Hrezdac și Pleașcă pleacă și ei

Alexandru Oroian (19 ani) se desparte defintiv de UTA chiar în ultima zi de transferuri din această iarnă. Din informațiile noastre, ajutat de impresarul Cătălin Sărmășan, mijlocașul lateral va semna din postura de fotbalist liber de contract chiar cu CFR Cluj, campioana en-titre a României. Ardelenii sunt pe locul 2 acum, iar Orioan ar avea șanse bune să câștige primul său titlu major din cariera sa.

Despărțirea părea iminentă după ce ieri, în partida cu Hermannstadt, tânărul mijlocaș a fost schimbat de Laszlo Balint după doar 14 minute și a plecat direct la vestiare, vădit nemulțumit de înlocuirea rapidă. Apoi, la final, fotbalistul originar din Mediaș a refuzat să mai iasă pe teren pentru a se pregăti alături de rezervele utiste sau de jucătorii care au luat loc în tribună. De asemenea, odată cu sosirea lui Adrian Petre (care a și preluat tricoul cu numărul 11 care până ieri i-a aparținut lui Oroian), șansa ca Oroian să mai prindă tricoul de titular cuvenit unui junior deveneau tot mai mici, ținând cont de plusul de experiență al fostului atacant al lui Esbjerg, FCSB și Consenza în fața noilor săi colegi. Totodată, Denis Rusu și-a câștigat prin prestații și realizări un loc de titular.

Altfel, era evident că relațiile cu Laszlo Balint se deterioraseră mult. „Oroian știa că va fi schimbat. Am discutat cu el, i-am explicat că avem nevoie de jucători de forță pentru că știam că Sibiul este o echipă care din acest punct de vedere pune probleme. Strategia a fost făcută în așa fel încât să introducem mai repede un senior, dar, dacă el ar fi început meciul bine, cu realizări, bineînțeles că nu l-aș fi schimbat. Cine scoate de pe teren un jucător care dă randament, care funcționează? I-am spus lui Oroian că totul ține de el. Eu am discutat cu el, i-am explicat că inclusiv la meciul de la Clinceni a fost cumva sub nivelul echipei. Nu este vina lui, dar trebuie să conștientizeze că mai are foarte mult de muncă din multe puncte de vedere. În plus, m-aș bucura să aibă un pic și altă atitudine față de fotbal și față de mine în general” , declara ieri antrenorul arădenilor după remiza, 1-1, cu Hermannstadt. Fiindcă nu a agreat deloc comportamentul fotbalistului, UTA a decis să-i ofere posibilitatea acestuia să plece defintiv de la club.

Oroian se afla la Arad din primăvara lui 2019, când a semnat cu UTA după despărțirea de slovacii de la DAC. În prezentul sezon de Liga 1 a evoluat în 9 partide, în care a strâns 251 de minute oficiale, fără a avea vreo realizare personală.

Hrezdac – împrumutat până în vară la CS Hunedoara, Pleașcă s-a despărțit și el de „roș-albi”

În ultima zi de transferuri, UTA s-a mai despărțit de doi jucători. Defintiv de Marian Pleașcă, fundașul dreapta acceptând rezilierea amiabilă a contractului și până în vară de Denis Hrezdac. Mijlocașul central de 21 de ani are nevoie de meciuri în picioare după ce nu a mai jucat de un an de zile după operația de refacere a ligamentelor și a fost împrumutat la FC Hunedoara. Echipa din județul vecin e pe locul 8 în seria a VIII-a cu doar 10 puncte strânse după zece meciuri și are ca obiectiv evitarea retrogradării. Vă reamtim  că suporterii arădeni și cei ai hunedorenilor sunt înfrățiți. În schimb, la capitolul veniri, clubul UTA nu a operat nimic în ultima zi de transferuri, deși era o portiță deschisă pentru aducere fundașului stâng portughez, Vitor Bruno.

1
0

Articolul Oroian s-a despărțit defintiv de UTA și are șanse mari să ajungă în curtea campioanei CFR Cluj! Hrezdac și Pleașcă pleacă și ei apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*