Oţelul este noul lider al seriei a doua, Afumaţiul a suferit primul eşec din campionat

Două au fost cele mai importante momente ale rundei precedente din Liga 3, schimbarea de lider din seria a doua şi primul eşec suferit de liderul seriei a treia după mai bine de un an de invincibilitate

Eşecul suferit de Dacia Unirea în derby-ul cu CSM Focşani 2007, într-un meci jucat chiar la Brăila a dus la schimbarea liderului în seria a doua. De acest rezultat au profitat oţelarii gălăţeni, care au urcat pe primul loc după succesul cu Viitorul Ianca.

În seria a treia am asistat la primul eşec suferit de CS Afumaţi după o pauză de un an şi 13 zile. Pe 7 martie 2020, ilfovenii au pierdut pe teren propriu şi tot în faţa celor de la Mostiştea Ulmu, călărăşenii înscriind în ambele meciuri de câte două ori, singura diferenţă fiind că acum echipa antrenată de Vasile Neagu nu a mai marcat.

Miroslava a început cu stângul anul

2021 nu pare a fi de bun augur pentru campioana de iarnă a seriei 1 din eşalonul al treilea, Ştiinţa Miroslava. Ieşenii nu au reuşit să obţină vreo victorie în noul an, remizând neaşteptat cu Dante pe propriul teren şi pierzând în runda a 12-a pe terenul celor de la ACSM Ceahlăul.

Situaţia în serie s-a complicat în condiţiile în care niciuna dintre primele cinci clasate nu a reuşit să obţină punctaj maxim în cele două runde disputate în acest an, lucru reuşit în schimb de ACSM Ceahlăul, care a învins două dintre contracandidatele la promovare, Miroslava şi Foresta.

Aşa s-a ajuns ca înaintea derby-ului dintre primele două clasate, Bucovina Rădăuţi şi Ştiinţa Miroslava, ieşenii sunt la trei puncte în spatele liderului, dar la egalitate de puncte cu echipa care încheie podiumul, Foresta. ACSM Ceahlăul se află la un punct în spatele lor, iar Şomuz şi Huşana la două.

Victorii pe linie pentru liderii ultimelor şapte serii

Ceilalţi lideri ai eşalonului al treilea au terminat runda a 12-a cu toate cele trei puncte puse în joc. În seria a patra, cu punctele obţinute la Progresul Spartac, CSA Steaua şi-a păstrat avansul de două puncte în faţa celor de la FCSB 2, în timp ce liderul seriei a cincea, CSM Corona s-a distanţat la nouă puncte de ocupanta locului secund, CS Blejoi, care a pierdut duelul cu Sepsi 2.

În seria a şasea, ACSO Filiaşi a învins Flacăra Moreni şi are un punct în plus în faţa celor de la Sporting Roşiori, echipă care a bifat două victorii consecutive în 2021. Egalul nul al satelitului celor de la Gaz Metan i-a ajutat pe Viitorul Şelimbăr să se distanţeze la 13 puncte în fruntea seriei a şaptea, fiind la acest moment liderul cu cel mai mare avantaj din toate seriile.

Crişul Chişineu Criş a reuşit scorul rundei, după 8-0 cu ultima clasată din seria a opta, în timp ce liderul seriei a zecea, SCM Zalău, a avut emoţii cu “lanterna roşie” Luceafărul Oradea, de care a dispus la limită.

În seria a noua, Unirea Dej şi-a luat revanşa în faţa ultimei echipe de care a fost învinsă în acest sezon, AFC Unirea 1924 impunându-se cu acelaşi scor cu care a pierdut în tur, 3-1.

Rezultatele şi marcatorii etapelor disputate în noul sezon: ETAPA 1 | ETAPA 2 | ETAPA 3 | ETAPA 4 | ETAPA 5 | ETAPA 6 | ETAPA 7 | ETAPA 8 | ETAPA 9 | ETAPA 10 | ETAPA 11 | ETAPA 12

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*