Otrava din farfurie! Mare atenție când cumpărați struguri! Doi copii au murit. Ce conțineau, fapt

Tragedie fără precedent într-o comună din Iași. Un cuplu tânăr trece prin momente dramatice după ce ambii copii au murit chair sub ochii mamei. Aceștia au mâncat struguri din curte.

Doi copii din Cornul Caprei, județul Iași, au murit după ce au mâncat struguri din curte. Mama acestora a chemat salvarea după ce a văzut că starea micuților s-a înrăutățit. Copilul de un an și jumătate a murit în propria curte după 45 de minute de resurscitare iar cel de trei ani a murit la Spitalul de Copii Sfânta Maria, la doar câteva ore distanță, în urma unui stop cardio-respirator.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

„Medicii au găsit copilul de un an și jumătate în stop cardio respirator, s-au făcut manevre de resuscitare avansată timp de aproape o oră, din păcate fără răspuns. Celălalt copil, de 3 ani, frățiorul, era și el în stare gravă”, a mai spus șeful UPU-SMURD Iași, Diana Cimpoeșu.

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Ce spune poliția din Iași

Purtătorul de cuvânt al Poliției Iași, Anca Vîjiac, a declarat că mama micuților a sesizat poliția după ce aceștia au decedat.

„Urmare a sesizării primite de polițiști, sesizare făcută de către mamă, au fost demarate de îndată verificările și investigațiile în vederea stabilirii întregii situații de fapt. Unul dintre minori a decedat în locuință, iar celălalt a fost transportat la spital, ulterior decedând. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere”, a spus Vîjiac.

Medicii atrag atenția

Medicii sunt de părere că cei doi au murit din cauză că s-au intoxicat cu o substanță toxică, de pe struguri. Aceștia atrag atenția că fructele și legumele trebuie spălate foarte bine cu apă înainte să fie mâncate.

„Există substanțe neautorizate care se mai folosesc și care au o concentrație foarte mare de substanță sau tipuri de substanțe cu proprietăți nocive pentru organism.

Există și alte tipuri de substanțe folosite pentru combaterea dăunătorilor care sunt nocive mai ales daca este vorba de un copil sau o persoana cu risc crescut, așa cum este un micuț de un an și jumătate”, a spus Diana Cimpoeșu, șeful UPU-SMURD.

Familia acestora este sfâșiată de durere

Potrivit bzi.ro, mama celor doi micuți decedați, Roxana, nu poate să-și găsească puterea pentru a vorbi. Mama Roxanei a declarat că nimeni nu poate vorbi cu aceasta și că este în stare de șoc. În același timp, femeia a mai declarat că așteptă răspunsul medicilor.

Sursa: capital.ro

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*