Până în miez de iulie – regim termic oscilant, cu zile caniculare şi perioade de vreme instabilă

Regimul termic prognozat în România în următoarele două săptămâni (5 – 18 iulie) va fi unul oscilant, cu zile caniculare ce vor alterna cu perioade de instabilitate atmosferică, în care se vor semnala averse şi descărcări electrice, reiese din estimările publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) şi preluate de Agerpres.
În Muntenia, variaţiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative pe tot parcursul intervalului, vremea menţinându-se călduroasă, izolat caniculară la începutul celei de-a doua săptămâni (13 – 14 iulie), când media maximelor va urca spre 34 de grade. Până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinţa de scădere spre o medie regională de 31 de grade. Temperaturile minime vor avea variaţii pe parcursul celor două săptămâni, cu cele mai ridicate medii, de 19 grade, la mijlocul primei săptămâni şi în jurul datei de 15 iulie şi cele mai scăzute, de 17 grade, în jurul datei de 10 iulie. Probabilitatea de apariţie a manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată în primele zile ale intervalului şi după data de 14 iulie, când vor fi posibile averse torenţiale şi cantităţi importante de apă.
La munte, variaţiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative pe tot parcursul intervalului, iar vremea va fi caldă mai ales în intervalul 7-14 iulie, când media maximelor se va situa în jurul a 22 de grade. Până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinţa de scădere spre o medie de 19 – 20 de grade. Temperaturile minime vor avea variaţii uşoare pe parcursul celor două săptămâni, iar media acestora va oscila între 11 şi 13 grade. Probabilitatea de apariţie a manifestărilor specifice instabilităţii atmosferice va fi mai ridicată în intervalul 5-8 iulie, dar mai ales după data de 13 iulie, când vor fi posibile averse torenţiale şi cantităţi importante de apă.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*