Până la transferul atacantului străin „cu impact imediat” în jocul UTA-ei, Balint îi dă credit total lui Hora: „Astăzi, e prima soluție în formula de start”

UTA a renunțat la nu mai puțin de patru atacanți în această vară și, până la această oră, nu a adus în locul lor niciunul. Practic, arădenii au făcut toată campania de achiziții înainte de plecarea în cantonament, pentru ca ultima piesă din „puzzle”, fotbalistul cu simțul golului, să întârzie să apară. Speranțe ar fi ca până miercuri, când „roș-albii” îi întâlnesc pe maghiarii de la Zalaegerszegi TE, atacantul să apară, dar – oricum – Laszlo Balint ia, bineînțeles, în calcul un start de sezon cu Ioan Hora vârf de lance.

Până la urmă, experimentatul atacant e golgheterul stagiunii trecute la UTA, nu sărit peste niciun antrenament în această vară și arată poftă bună de joc și în amicale. Cu croații de la Gorica chiar a marcat, iar contra celor de la Aluminij a fost periculos în diverse ocazii. Totodată, Balint chiar îl ia în considerare și pe tânărul Mercioiu, avându-l ca variantă și pe Liviu Antal, deși fotbalistul din Sălaj a fost utilizat mai mereu în dreapta în noul sistem de joc, 4231. „Discuțiile pentru acel atacant de careu, care să producă impact imediat asupra jocului nostru, a eficienței lui, sunt aproape de a fi finalizate. Ne-am oprit asupra a unul-două nume, lucrurile sunt simple pentru că vorbim și despre jucători aflați sub contract cu alte cluburi, dar am încredere că domnul Meszar și Bogdan (n.a. Apostu) vor finaliza negocierile în zilele ce urmează. Eu sper ca pe noul atacant să-l mai avem cu noi măcar câteva zile aici, în Slovenia, dar, oricum, eu am mare încredere și în atacanții care sunt azi cu noi. Spre exemplu, Ioan Hora e golgheterul nostru în ediția trecută de campionat, se pregătește foarte bine și, astăzi, e prima soluție în formula de start pentru noi. Mai e și tânărul Mercioiu, o surpriză foarte plăcută pentru mine, care poate fi și el util cauzei. Nu are experiență, dar compensează cu o mare dorință de afirmare, așadar lucrurile merg în direcția bună”, consideră Laszlo Balint.

UTA a deplasat 8 fotbaliști sub vârstă în cantonamentul din Slovenia, iar ulterior în ședința de Comitet Executiv al FRF s-a decis renunțarea la obligativitatea alinierii celui doilea junior din partea formațiilor din Liga 1. „Chiar dacă pentru noi, care avem copii buni, valoroși și o pepenieră ce produce în continuu, până la urmă, decizia mi se pare una normală. Adică era puțin ilogic ca unii tineri să fie utilizați doar pe criteriul vârstei și nu al valorii lor, rămâne de văzut ce strategie și ce alegeri vom face și noi în campionat. În urmă cu o săptămână ștam că 7-8 jucători Under se vor bate pentru două tricouri de titular, acum, teoretic, a mai rămas doar unul. Eu zic că nu vom renunța la nimeni din lotul deplasat în Slovenia, cu el vom aborda și noul sezon, nimeni nu spune că un junior care dă randament la antrenamente și jocuri nu-i poate lua oricând locul unui senior. Sigur, perspectiva se schimbă puțin, dar, repet, am mare încredere în tinerii noștri. Pe de altă parte, în special cei care vin de la juniori, și mă refer la Mihai, Mercioiu, chiar și la Negoescu sau Mar, s-ar putea să aibă nevoie de timp pentru a intra cu rezultate optime în jocul nostru, dar suntem pregătiți să-i așteptăm și să le dăm încrederea de care au nevoie. În plus, ne vom preocupa constant și de ceea ce produce Academia UTA”, a mai punctat tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

În ambele partide amicale disputate în Slovenia, Balint a optat pentru un singur fotbalist Under 21 în primul „11” și acesta a fost David Miculescu.

FOTO: Črtomir Goznik (NK Aluminij – Facebook)

0
0

Articolul Până la transferul atacantului străin „cu impact imediat” în jocul UTA-ei, Balint îi dă credit total lui Hora: „Astăzi, e prima soluție în formula de start” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*