Pandemia lovește și animalele de companie! Abandonul acestora a crescut alarmant în ultimele luni

Claudiu BuciuRata de abandon a animalelor de companie a crescut îngrijorător la Lugoj, în perioada pandemiei. La ora actuală, aproape două treimi din câinii de pripas adăpostiți la Centrul ”Free Amely 2007” au fost abandonați de proprietari.

”Abandonul a fost foarte mare în aceste luni. Sunt mame cu pui, cățele gestante și pui fără mamă. Avem 28 de puiți fără mame, cinci mame cu pui și câini de talii și vârste diferite, abandonați”, a declarat pentru ”Redeșteptarea” Elena Balaj, coordonatoarea activităților ONG-ului ”Free Amely 2007” Lugoj.

Problema este că, în această perioadă, autoritățile au pus bețe în roate și campaniilor de castrare de la sate.

”Noi am făcut anii trecuți castrări în comunele din apropierea Lugojului, în parteneriat cu primăriile din Boldur, Coștei, Victor Vlad Delamarina, Darova – de două ori, Nădrag, Găvojdia, Știuca și Traian Vuia – Sudriaș. Primăriile ne-au pus la dispoziție două încăperi cu acces la apă și curent electric, oamenii au fost foarte deschiși, am găsit sprijin și înțelegere. Dar acum, Colegiul Medicilor Veterinari spune să facem astfel de operații doar în cabinetele veterinare autorizate. În aceste condiții, numărul câinilor de pripas s-a mărit”, a mai spus Elena Balaj.

Problema principală rămâne abandonul, iar Elena Balaj  estimează că două treimi din câinii aflați la adpostul Free Amely 2007 au fost abandonați în perioada pandemiei.

”Cifra ar fi fost și mai mare, dar din luna martie am trimis spre adopție 35 de câini în Germania”, adaugă Balaj.

La ora actuală, în adăpost se află 90 de câini.Articolul Pandemia lovește și animalele de companie! Abandonul acestora a crescut alarmant în ultimele luni apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*