Panică printre toți șoferii români, mașinile diesel sunt INTERZISE OFICIAL:Vezi în ce orașe deja nu mai poți circula!

Panică printre toți șoferii români, mașinile diesel sunt INTERZISE OFICIAL:Vezi în ce orașe deja nu mai poți circula!

Autoturismele pe motorină par să aibă zilele numărate pe drumurile europene.

Comisarul european pentru piaţă internă şi industrie consideră că, în câţiva ani, acestea vor dispărea.

„S-a terminat cu autovehiculele diesel. Cred că în câţiva ani acestea vor dispărea complet. Este o tehnologie care aparţine trecutului. Oamenii au realizat că nu vom avea niciodată maşini diesel complet curate, fără emisii de oxid de azot”, a declarat Elzbieta Bienkowska, comisar european pentru piaţă internă şi industrie, potrivit digi24.ro.

Anunțul vine în contextul în care câteva mari oraşe europene au luat deja măsuri pentru interzicerea circulaţiei mașinilor diesel. În prezent, aproximativ jumătate dintre maşinile din Uniune au motoare diesel.

Cristian Bucur, director tehnic RAR, vorbit despre poluarea cauzată de motoarele pe motorină. „Aceste particule sunt de fapt niște molecule de carbon cu un înveliș de hidrocarburi aromatice și oxizi metalici. Și acestea s-a demonstrat faptul că au potențial cancerigen”, a spus specialistul. Roma a anunţat deja că va introduce interzicerea circulaţiei autovehiculelor diesel din 2024, iar în anul următor se va aplica o măsură similară şi în Madrid şi Atena.

Şi Bucureştiul are probleme din cauza poluării, aşa că autorităţile au în vedere limitarea traficului rutier în centrul Capitalei.

”Numărul de autoturisme este într-o continuă creştere, una din cauze este şi lipsa unei taxe de poluare. Am delimitat şi zona centrală extinsă, am delimitat şi străzile pe care va putea fi introdus ‘timbrul de centru”, spune Sorin Chiriţă, city manager Bucureşti.Un articol de: B1.ro

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*