Papa îi critică pe cei care ascultă de companiile farmaceutice şi nu de personalul sanitar în actuala pandemie

Papa Francisc a criticat faptul că pentru a vindeca pandemia de coronavirus ţările ascultă mai mult de companiile farmaceutice decât de personalul sanitar, care se află „în prima linie în spitale, sau în taberele de refugiaţi”, a relatat ieri EFE, preluată de Agerpres.
În cadrul Audienţei Generale de ieri, papa a denunţat că de multe ori societăţile prioritizează interesele economice în faţa celor sociale. „Se ascultă mai mult de marile companii financiare decât de oameni sau de cei care se mişcă în economia reală. Se ascultă mai mult de companiile multinaţionale decât de mişcările sociale. Se ascultă mai mult de cei puternici decât de cei slabi”, a denunţat papa.
Potrivit papei, „pentru a ieşi cu bine din actuala criză, care este sanitară dar şi socială, politică şi economică”, toţi membrii societăţii trebuie să-şi asume o parte din „responsabilitate”, astfel încât să nu fie nimeni marginalizat, exclus sau ignorat. Sfântul părinte a lăudat faptul că în actuala criză a coronavirusului multe state au încercat să ajute „persoanele, familiile şi activităţile economice” care s-au aflat şi încă se află în dificultate” prin adoptarea unor „intervenţii adecvate”. Dar, potrivit lui, pentru a ieşi din criză trebuie să se acorde prioritate „principiului subsidiarităţii”, şi colaborării constante dintre stat şi popor şi viceversa.
A reamintit că în timpul izolării generale s-au născut gesturi spontane, precum aplauzele pentru medici ca semn de încurajare şi a cerut ca aceste aplauze să se îndrepte acum spre „fiecare membru al corpului social pentru contribuţia sa valoroasă, oricât de mică”. Criza sanitară provocată de COVID-19 poate fi oportunitatea de a clădi „un viitor în care dimensiunea locală şi globală să se îmbogăţească reciproc, unde frumuseţea şi splendoarea grupurilor mici să înflorească”, în care să existe un mai mare angajament faţă de cei nevoiaşi”, a subliniat papa.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*