Papură și CS U Craiova și-au atins scopul la Arad: „UTA nu ne-a pus probleme, nu ne-a surprins cu nimic”

Universitatea Craiova a câștigat pe noul „Francisc Neuman”, din Arad și a urcat pe primul loc în Liga 1. Cicâldău și Ofosu au marcat golurile victoriei, dar Corneliu Papură nu a fost foarte mulțumit. Antrenorul oltenilor consideră că jucătorii săi s-au panicat și nu au înscris și golul 3, fapt ce putea să-i coste în ultimul minut de prelungire când Albu a trimis cu capul exact în brațele lui Pigliacelli.

Până la urmă, „alb-albaștrii” leagă al treilea succes la rând, cu tot cu cel din Cupă și sunt noii lideri ai Ligii 1. „Am reușit să ne îndeplinim obiectivul, cele trei puncte. Nu pot să apreciez posesia, nu a fost un joc foarte frumos. Trebuia să dominăm, să avem aceeași prestație din prima repriză, dar cu toatea astea puteam da al treilea gol. Echipa gazdă și-a creat ocazii din faze fixe, nu ne-a pus probleme, nu ne-a surprins cu nimic. Venim după multe meciuri, pe final de an, trebuie să gestionăm ultimele două dispute. Important e cum suntem la finala campionatului”, a declarat Papură.

Într-adevăr, pentru Craiova urmează un joc, pe teren propriu, cu echipa pe care a întrecut-o în clasament în această seară, FCSB.  „Fiecare meci este important. Azi am luat trei puncte, sunt importante pentru configuraţia clasamentului. Ne aşteaptă două meciuri grele, ca de altfel toate meciurile. Nici astăzi nu am avut un meci uşor. Ne-am panicat oarecum, puteam să închidem rezultatul, să facem 3-1, am avut o situație și de 4 contra 3, cred că e o chestie mentală. Iar fotbalul te poate pedepsi, era nedrept, dar am mai trăit multe meciuri de genul ăsta, a mai apreciat tehnicianul oltenilor.

După ce a dat declarații în fața camerelor de vederi, Corneliu Papură a discutat puțin cu antrenorii secunzi ai UTA-ei față de care și-a manifestat nemulțumirea vis-a-vis de starea proastă a gazonului. „Terenul ne-a pus unele probleme pe posesia mingii și puteam greși foarte ușor. Nu ai siguranța pasei, iar în aceste condiții nici măcar faptul că am fost în superioritate numerică nu a mai contat atât de mult. Apoi, la 2-1, instinctul de conservare te face să nu mai riști, să nu mai vii în pressing”, a mai punctat fostul fundaș al „Științei”.

Craiova a mai fost pe primul loc după primele etape și-și va apăra poziția cu două partide foc, cu FCSB și CFR Cluj. „ Suntem pe final de an, venim după foarte multe meciuri, mai trebuie să gestionăm ultimele două după care o luăm de la capăt. Important este la finalul campionatului. E ca la maraton, nu contează dacă la kilometrul 13-14 eşti pe prima poziţie, important este la sfârşit”, a concluzionat Papură.

0
0

Articolul Papură și CS U Craiova și-au atins scopul la Arad: „UTA nu ne-a pus probleme, nu ne-a surprins cu nimic” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*