Paranteza lituaniană a lui Antal, între două meciuri cu Viitorul: „Mi-a fost dor de Liga 1, e bine că nu am pierdut, puteam să și câștigăm…”

Cu ocazia primului meci oficial al anului, remiza albă contra Viitorului, trei au fost fotbaliștii care au debutat în culorile „Bătrânei Doamne”. Lituanianul Vorobjovas și brazilianul Roger jr. au fost titulari, în timp ce Liviu Antal a intrat pe gazon după o oră de joc.

Cu mingea la picior, fotbalistul folosit în banda dreaptă de Laszlo Balint a accelerat viteza de joc, doar că nu a făcut-o prea des din moment ce pregătirea sa e destul de precară. „Cred că este evident pentru toată lumea că Liviu are de crecuperat din punct de vedere fizic. Vine după o perioadă grea pentru el, în care s-a confruntat și cu infectarea cu COVID la începutul lunii decembrie, fiind – astfel – un impediment suplimentar. Dar sunt multe meciuri, avem timp. Revin și jucătorii suspendați și ușor-ușor o să ne completăm lotul. Cred că azi a văzut toată lumea că am avut soluții destul de puține pe bancă, am fost condiționați și din acest punct de vedere de modificarile pe care le puteam face pe parcursul jocului. Dar o să vină momentul când vom fi toți și vom juca la nivelul nostru optim”, a spus antrenorul arădenilor la finalul partidei cu Viitorul lui Rednic.

Liviu Antal revine în Liga 1 după trei ani și jumătate, perioadă în care a apărat culorile lituanienilor de la Zalgiris. Interesant este că mijlocașul ofensiv de 31 de ani jucase ultimul său meci oficial în România tot împotriva Viitorului, dar într-o cu totul altă conjunctură. Pe 13 mai 2017, constănțenii se încununau campioni ai României după succesul cu 1-0 contra celor de la CFR Cluj, pentru care apărea și Antal pe gazon timp de 24 de minute. „Mi-a fost dor de Liga 1, urmează să mă pregătesc tot mai bine, să pot juca 90 de minute și să-mi ajut echipa. Am avut parte de o primire foarte bună la Arad, am niște colegi buni, un staff și un antrenor foarte devotat, care se implică foarte mult. Cei din conducerea clubului încearcă să ne ofere toate condițiile, am venit la un club foarte bine organizat”, a spus Antal la flash-interviurile de după meciul cu Viitorul.

Tot în compartimentul ofensiv al UTA-ei evoluează și cea mai veche cunoștință a fostului golgheter de la Zalgiris.  „Cu Hora am făcut junioratul, am jucat și la Târgu Jiu cu el, e un prieten foarte bun. În plus, e un fotbalist esențial pentru noi, un atacant de mare calitate”, a adăugat Antal.

Noul „optar” al „Bătrânei Doamne” a putut fi erou dacă ar fi fost mai inspirat la pătrunderea perpendiculară din finalul meciului cu Viitorul, dar finalizarea sa s-a dus în blocajul unui adversar. „A fost un meci de luptă, pe un teren greu. Din păcate, astea sunt timpurile în momentul de față. În principiu e bine că nu am pierdut, puteam să și câștigăm, trebuie să rămânem cu aceeași atitudine, determinare și implicare”, a fost concluzia lui Liviu Antal.

Născut pe 2 iunie 1989 la Șimleul Silvaniei, Antal a făcut junioratul la LPS Bihorul Oradea, iar bornele carierei sale la seniori au fost Concordia Chiajna, FCM Tg. Mureș, Oțelul Galați, FC Vaslui, Genclerbirligi (Turcia), Beitar Ierusalim (Israel), Hapoel Tel Aviv (Israel), Pandurii Târgu Jiu și, bineînțeles, Zalgiris Vilnius (Lituania). În anul 2011 a fost convocat la echipa națională a României, pentru care a jucat în meciul cu Paraguay.

Galerie FOTO UTA – Viitorul 0-0 semnată Claudia Carp

0
0

Articolul Paranteza lituaniană a lui Antal, între două meciuri cu Viitorul: „Mi-a fost dor de Liga 1, e bine că nu am pierdut, puteam să și câștigăm…” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*