Parcări „cu strategie” la Ploieşti şi caiet de sarcini „copy-paste”

Violeta Stoica

Ploieștiul are nevoie, fără urmă de îndoială, de mai multe locuri de parcare, pentru a nu se mai ajunge la situația sufocării trotuarelor, a străzilor sau a spațiilor verzi cu autoturisme care nu-și găsesc… locul în mulțimea de mașini mai mult sau mai puțin folosite de proprietarii lor.
Primăria Ploiești a ajuns la concluzia că pentru rezolvarea acestei probleme este nevoie de elaborarea unei… strategii pentru parcări, ceea ce înseamnă că o firmă va primi cel puțin 8400 de lei contra unui document care să le arate reprezentanților municipalității care sunt pașii de urmat pentru ca autoturismele să fie parcate în spații special amenajate în acest scop.
Pentru că unele prevederi din caietul de sarcini al achiziției directe lansate ieri de Primăria Ploiești păreau extrase din categoria “din puțul gândirii”, segmentul cu pricina a fost trecut prin “filtrul” lui Google. Și Google a zis că o parte a caietului de sarcini “elaborat” de Primăria Ploiești a fost copiată mot-a-mot dintr-un Ghid de planificare și gestionare a sistemului de parcări, produs “tradus, compilat și prelucrat” de un reprezentant al Asociației pentru Tranziția Urbană.
Nimeni nu spune că nu este nevoie de surse de inspirație pentru realizarea unor caiete de sarcini, dar chiar așa? Un singur exemplu este elocvent, deși ar putea fi exemplificate și multe alte pasaje din caietul de sarcini al Primăriei Ploiești, care copiază inclusiv semnele de punctuație… lipsă: “Autoturismele ocupă spațiu atunci când sunt în mișcare, dar, pentru o medie de 23 de ore pe zi ele sunt parcate și în cazul în care urmează a fi utilizate pentru toate călătoriile zilnice ale unei persoane, atunci ele au nevoie de un loc de parcare atât la originea, cât și la destinația călătoriei” (originalul din ghidul menţionat – foto1).
Ghidul respectiv merită ținut aproape și pentru eventualii câștigători ai acestei proceduri de achiziție, pentru că documentul reprezintă o sursă de inspirație și pentru elaborarea unei “strategii a parcărilor” la Ploiești, eventual cu schimbarea – pe ici, pe colo – a unor denumiri de străzi sau a unor cartiere…

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*