Parcul fotovoltaic, o soluție pentru energia verde a Lugojului

Primăria municipiului Lugoj intenționează construirea unui parc fotovoltaic de mari dimensiuni. Conform Planului de Urbanism Zonal, acesta va fi situat în zona Oloșagului, după fabrica Werzalit.
Autoritățile locale spun că astfel de proiecte, care favorizează ener­gia regenerabilă și nepoluantă, au șanse foarte mari să primească finanțări UE, prin așa numitul Pact Verde European. Mai mult, respectivul parc ar aduce venituri considerabile la visteria orașului.

”Parte din acest parc va rămâne în proprietatea Primăriei, dacă vom reuși să accesăm finanțările existente. Suprafața care poate fi destinată acestei utilități este de aproximativ 50-60 de hectare. Există fonduri europene în prezent pentru a înființa un parc de 5 – 6 hectare care va fi în proprietatea Primăriei. Acest parc va alimenta cu energia necesară instituțiile publice și iluminatul public. Pentru restul de parc, avem în vedere asocierea cu o societate în vederea exploatării lui și de a aduce profi­turi considerabile la bugetul local. În prezent, terenul respectiv e folosit ca pășune și nu ne aduce venituri deloc”, a precizat primarul Claudiu Buciu.

Articolul Parcul fotovoltaic, o soluție pentru energia verde a Lugojului apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*