Parcuri curate? Da, dar nu cu administrația PSD – Boldea

Claudiu BuciuVremea frumoasă din ultimele săptămâni nu le este de niciun folos lugojenilor care vor să se relaxeze în parcurile din urbe. Murdare și neîngrijite, acestea sunt greu chiar și de traversat.

Conștientizând importanța spațiilor de relaxare și bene­ficiile pe care le aduc acestea cetățenilor, orașele cu adevărat europene pun pe loc fruntaș crearea și întreținerea parcurilor și zonelor verzi. La Lugoj, administrația locală nu dă doi bani pe bunăstarea locuitorilor orașului, lucru care se reflectă în starea jalnică a parcurilor din municipiu. Cu toate acestea, primarul Francisc Boldea a rămas surd la cerințele lugojenilor, considerând că are suficiente realizări în cele trei mandate, astfel încât nu mai e nevoie să se ocupe și de spațiile verzi.

Parcul ”George Enescu”, cel mai popular din oraș, dezvăluie trecătorilor o imagine tristă. O mare parte dintre bănci sunt imposibil de utilizat, fiind acoperite de mizeria lăsată în urmă de ciori. La fel de murdare sunt și aleile sau pista pentru bicicliști, principalul motiv fiind faptul că în ultimii ani administrația locală nu a găsit o soluție pentru alungarea ciorilor, în afară de ciuntirea arborilor din parc. Gardul viu, arbuștii ornamentali și gazonul sunt neîngrijite, iar rondourile ornamentale din apropierea pistei de skate-board și a jocurilor gonflabile pentru copii sunt netunse și pline de pânze de păianjen. De mirosul afe­rent, nici nu mai vorbim. Greu de suportat chiar și de către cei mai nepretențioși dintre lugojeni.

Aceleași probleme le întâlnim și în Parcul Copiilor, unde căsuțele care adăposteau cândva spații comerciale sunt lăsate în paragină, iar locul cu greu poate fi considerat atrăgător de către micuții din municipiu.
Parcul Poștei întâmpină privitorul cu un gazon netuns pe care au răsărit din loc în loc… gunoaie. Coșurile dau pe dinafară, iar o parte din bănci sunt și ele murdărite de păsări.

Nici în Parcul Gării lucrurile nu arată prea bine, mobilierul urban din acesta necesitând reparații și înlocuiri urgente, după cum am arătat și în alte numere ale săp­tă­mâ­na­lului ”Redeșteptarea”.

Parcul Ștrand este cel care s-a aflat oarecum în atenția administrației locale, pe aleile acestuia fiind de curând puse dale. Însă, cum îi stă bine edilului șef, care de câțiva ani încoace promite mult, dar face lucrurile doar pe jumătate, parcul nu se ridică la înălțimea aș­teptărilor.

Principala proble­mă este că nisipul de pe noul pavaj al aleilor a rămas la suprafața dalelor, lucru care face anevoioasă deplasarea celor care străbat parcul sau și-ar dori să alerge, dăunând totodată și dalelor, care se vor eroda mai rapid din pricina nisipului.

Cu privire la această problemă, mai mulți lugojeni au atras atenția pe rețelele de socializare, dar și în aplicația CityHealth, încă de la finalul lunii august, dar fără rezultat.

Cândva oraș cochet și îngrijit, Lugojul anului 2020 nu are nici măcar un parc ori spațiu verde care să se ridice la nivelul altor orașe din România, lucru care arată, încă odată, că ceea ce își doresc lugojenii pentru orașul în care trăiesc nu se află pe lista de priorități a actualului primar, Francisc Bol­dea.

Articolul Parcuri curate? Da, dar nu cu administrația PSD – Boldea apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*