Parteneriat administraţie locală – guvernare naţională! Senatorul Alina Gorghiu dă ca sigură construcţia unui spital nou la Lugoj în valoare de 65 milioane euro

Senatorul PNL Timiş, Alina Gorghiu, care candidează pentru un nou mandat, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că la Lugoj se va demara în 2023 construcţia unui nou spital municipal, care va deservi peste 200.000 de locuitori.
Gorghiu a evidenţiat proiectul propus de actualul primar Claudiu Buciu ca un exemplu de parteneriat între administraţia locală şi guvernarea naţională.

”Proiectul pentru Spitalul Municipal Lugoj, proiect pe care actualul primar liberal Claudiu Buciu l-a iniţiat este unul care va ajuta interesul local şi regional extrem de mult. Spitalul are peste 110 ani, nu mai poate fi reabilitat, este un spital în care nici nu s-a mai investit deloc în ultimii ani. Primii bani alocaţi, după decenii, au fost anul acesta, sub guvernarea liberală. Se lucrează la un proiect pentru un nou spital, care să aibă între 250-300 de paturi şi care va deservi aproape 200.000 de persoane”, a precizat Alina Gorghiu.

Investiţia s-ar ridica la 60 – 65 milioane de euro şi ar urma să fie finanţată prin Programul Naţional de Rezilienţă cu fonduri europene, aprobat deja pentru România.

”Am discutat cu premierul şi cu ministrul Sănătăţii pentru a stabili etapele concrete şi procedurile de urmat pentru a putea începe construcţia spitalului în 2023. Se lucrează acum la documentaţie. Este un proiect foarte important”, a mai spus Gorghiu.

Spitalul Municipal din Lugoj a primit în acest an un sprijin financiar de aproape un million de euro de la Guvern, ce mai mare sumă alocată vreodată unităţii medicale lugojene. Nu ne rămâne decât să sperăm că enunţul senatoarei Alina Gorghiu este mai mult decât o promisiune electorală!

Articolul Parteneriat administraţie locală – guvernare naţională! Senatorul Alina Gorghiu dă ca sigură construcţia unui spital nou la Lugoj în valoare de 65 milioane euro apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*