Pas hotărât spre finala Ligii Elitelor U17: UTA – FCSB 4-1

Juniorii Under 17 ai UTA-ei nu au avut timp să se bucure pentru calificarea în careul de ași al Ligii Elitelor, căci la 3 zile de la punctul decisiv obținut în fața lui CFR Cluj au și găzduit-o pe FCSB în prima manșă a semifinalei. Pe arena „Motorul”, în prezența a aproximativ 200 de spectatori, „roș-albii” au luat o serioasă opțiune pentru ultimul act, după un succes rotund: 4-1.

Combatantele au trecut peste perioada de tatonare, iar Fulga a avut un prim șut de la distanță peste poartă. Apoi Mircea Salomir le-a refuzat un penalty clar utiștilor, mai precis lui Cristi Mihai, care a fost faultat în careu. Același atacant al arădenilor avea, însă, să deschidă tabela după numai 8 minute. Pop a centrat din corner și blondul mijlocaș ofensiv a trimis cu capul din mijlocul careului: bară-gol. Vătui avut șansa egalării direct din lovitură liberă, dar a trimis peste transversală.

Până la urmă, bucureștenii au egalat de la punctul cu var. Salomir a văzut contact între Pele și Toma, iar Fulga a egalat cu toată opoziția lui Blaga. 1-1, din minutul 34. Portarul UTA-ei a salvat rezultatul cu 3 minute înainte de pauză, având un reflex excelent în fața lui Vătui, din postură de unu la unu cu acesta.

Având vântul în favoarea lor, cei de la FCSB au dominat teritorial meciul în primul act, dar lucrurile s-au schimbat la reluare. UTA a avut mai mult mingea, iar golul de 2-1 nu s-a lăsat prea mult așteptat. Acesta a căzut în minutul 56, când Rareș Pop a executat cu efect un corner din dreapta, iar Ganea și-a băgat mingea în poartă. Vizitatorii au acuzat șocul și, după ce Bokse nu a avut destul suflu să finalizeze o contră rapidă, a venit și reușita de 3-1. În minutul 76, După o nouă fază fixă, Mihai a tras telefonat de la marginea careului, mingea a ajuns la Șerăngău, care a reluat din întoarcere, cu stângul, în colțul din stânga lui Ganea.

Showul arădenilor nu s-a încheiat aici și, cu 5 minute înainte de final, scorul s-a rotunjit la 4-1. Mihai a pătruns pe stânga în careu, mingea i-a revenit după respingerea portarului, iar Mitroi l-a faultat în careu. Codrea a trimis precis în dreapta lui Ganea și bucuria „roș-albă” era totală. Mai mult, Lingurar (încercare de lob) și Pele (reluare din foarfecă peste) puteau face returul și mai liniștit pentru elevii lui Donca, Ungur și Boroș, dar, chiar și așa, utiștii au o primă șansă de a-și câștiga biletele pentru finală.

Returul va avea loc sâmbătă, la București, tot începând cu ora 12.

Formații:

UTA: Blaga – Sarkozi, Pele, Roșu, Codrea –  R. Popa (73 Bokse), Șerengău, Bulza, R. Pop (88 Lingurar) –  C. Mihai – N. Nagy (68 Pașcalău). Antrenor: Dinu Donca

FCSB: Ganea – Mitroi, Petruț, Șuteu, Corniciuc (16 Stavrositu) – Horșia, Sajin, Trifu (66 Pintilie), Vătui (66 Kecskes)- Fulga, Toma. Antrenor: Dacian Nastai

Arbitri: Mircea Salomir (Cluj-Napoca) – George Suciu (Câmpia Turzii), Csaba Antal (Cluj-Napoca)

FOTO: Viorel Musca

0
0

Articolul Pas hotărât spre finala Ligii Elitelor U17: UTA – FCSB 4-1 apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*