Pas înainte în sportul cu motoare! Frații Ioviță s-au transferat la un club de viteză

Frații Luca Mark (10 ani) și Dean Victor Ioviță (7 ani), piloți care au deprins pasiunea pentru motoare la clubul de motocros lugojean Moto Extrem, condus de ambițiosul Liviu Jigmond, au făcut pasul, după circa cinci ani, spre un alt club de motociclism, specializat pe cursele de viteză și supermoto.
La începutul acestui an, sportivii, care s-au remarcat prin mai multe titluri câștigate în ultimii ani, în campionatele naționale, sub egida clubului lugojean, s-au transferat la clubul timișorean VN MotorSport.

Cei doi nu vor renunța la participarea în cursele de motocros, dar au ca țintă principală dezvoltarea unei cariere în campionatele de supermoto și viteză.

“În 2020 Luca Ioviță a primit o invitație de la Clubul VN MotorSport, pentru a participa la o cursă pe circuitul de la Adâncata (lângă București), în urma rezultatelor anterioare reușite la supermoto și viteză: dublu campion național la viteză și supermoto. La această competiție a fost cel mai tânăr pilot de la clasa Stock 300, la doar 9 ani și a concurat alături de piloți adulți, neexistând limită de vârstă. Luca a avut la dis­po­ziție un motor monocilindru BMW 310 și a reușit să facă o impresie bună, îmbunătățindu-și timpul de la o tură la alta, deși gabaritul moto­cicletei este încă prea mare pentru un copil, iar stilul de pilotaj este di­ferit față de ce a fost obișnuit până în prezent. Participarea a re­pre­zentat o bună ocazie pentru Luca de a-și testa limitele și de a se obișnui cu un alt nivel competițional. Experiența de la Adâncata i-a plăcut și am hotărât să facem trecerea de la motocros, la care nu vom renunța definitiv, la cursele de viteză, curse care au devenit tot mai atrăgătoare încă din anii anteriori, când au fost obținute rezultate notabile. Am decis să facem transferul de la MotoExtrem, un club cu care am avut o colaborare reușită, la VN Motor Sport, pentru a putea participa la întregul campionat de viteză și supermoto. Bineînțeles, Luca a fost urmat de fratele său Dean Victor la noul club și va participa anul acesta în campionatul de supermoto. Transferul a fost validat în ianuarie, iar dorința celor doi nu s-ar fi putut materializa fără sprijinul clubului timișorean, care ne asigură motoarele, precum și a sponsorilor care îi susțin pentru participarea la curse: Silcom S.A. prin Paul Gaidoș, MotoBoom, NordicaMoto, Mitas Chemtraders, Metabond, Moto e Motion și Motul. Antrenamentele cu motoare se vor desfășura pe circuitul Vik Power de la Arad și la Lugoj, iar pregătirea fizică a spor­tivilor se efectuează sub îndru­marea lui Florin Pintescu, în sala de la Școala Generală nr. 2.”, a precizat Marțian Ioviță, tatăl fraților Luca și Dean Ioviță.

Deocamdată calendarul competițional la viteză, supermoto, dar și motocros rămâne neclarificat, etapele de debut fiind deja amânate din cauza situației sanitare actuale. Luca Mark Ioviță urmează să participle în acest an la campionatele de viteză, supermoto și motocross, în timp ce Dean Ioviță va fi prezent pe circuitele de la supermoto și motocros.

Articolul Pas înainte în sportul cu motoare! Frații Ioviță s-au transferat la un club de viteză apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*