Pașaportul simplu electronic este eliberat în 5 zile lucrătoare, termen mediu de soluționare a cererilor, la nivel național !

Pașaportul simplu electronic este eliberat în 5 zile lucrătoare, termen mediu de soluționare a cererilor, la nivel național !

Solicitările pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, în cazul persoanelor care au solicitat ridicarea documentului de călătorie din țară, sunt soluționate, în prezent, într-un termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data înregistrării acestora, cetățenii intrând în posesia pașapoartelor simple electronice anterior termenului legal de 15 zile lucrătoare.

Termenul de 5 zile lucrătoare reprezintă un termen mediu de soluționare a cererilor, la nivel național.

Cetăţenii au posibilitatea de a verifica în timp real statusul cererii de emitere a paşaportului simplu electronic, accesând link-ul disponibil pe platforma www.epasapoarte.ro, secțiunea Status pașaport, pe site-ul oficial al Direcţiei Generale de Paşapoarte www.pasapoarte.mai.gov.ro precum şi pe site-urile Instituţiilor Prefectului, având ca şi criterii de căutare numărul de cerere sau ultimele 9 caractere din CNP şi data depunerii cererii.

În situația înregistrării unor creșteri semnificative ale numărului de cereri depuse, termenul de eliberare a pașaportului simplu electronic va fi adaptat în consecință.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*