Pase între autorități! Drumul din cartierul Mondial Bocșei așteaptă asfalt de peste trei decenii

Reabilitarea drumului din zona Mondial-Bocșei a fost lăsată de izbeliște, după ce noile autorități locale au reziliat contractul de asfaltare, care ar fi trebuit să demareze încă de anul trecut.
Proiectul așteptat de peste 30 de ani, ce avea în vedere modernizarea străzii Herendeștiului, pe porțiunea dintre DN 58 A (Lugoj-Reșița) și drumul județean Lugoj – Herendești, a fost atribuit în 2020, înainte de alegeri, de fosta administrație, unei firme din municipiul nostru, care are sediul chiar în cartierul vizat.

A fost prevăzută asfaltarea a aproape 1,1 km de carosabil pavat cu piatră cubică și o porțiune din beton. Lucrările nu au mai început în toamna trecută, după cum era planificată, fiind amânate pentru primăvara anului în curs.

Între timp, însă, constructorul a renunțat la lucrare. Noua administrație locală nu a mai organizat o altă licitație, luând decizia să cedeze strada în cauză către Consiliul Județean Timiș, pentru a putea fi integrat într-un proiect de asfaltare a drumului județean 136 care leagă localitățile Herendești, Pietroasa și Visag de DN 58 A, întocmit de primăria comunei învecinate, V.V. Delamarina, care a propus această variantă și fostei administrații, dar fără succes.

“Noi am transmis datele de identificare a drumului către Consiliul Județean Timiș și așteptăm să fie dată o hotărâre de consiliu județean de preluare-primire, după care, al rândul nostru vom da imediat o hotărâre de cedare, care este așteptată de câțiva ani de cei de la V.V. Delamarina, care sunt interesați să modernizeze DJ 136”, a precizat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Consiliul Județean Timiș nu știe nimic

Surpriză, însă, șeful Consiliul Județean Timiș a comunicat că nu știe nimic despre acest plan.

“Nu știu nimic despre această intenție… Aș­tep­tăm să vină primarul cu o propunere să vedem despre ce este vorba și atunci putem să discutăm despre acest proiect… Noi avem un plan de preluare a drumurilor județene periurbane pentru a face un fel de centuri prin comune. Pentru zona Lugoj avem în vedere preluarea drumului dintre Coșteiu și Jabăr, din care a rămas o porțiune neasfaltată”, a precizat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Tradus, demersul în această formă, cel puțin pe termen scurt, are șanse mici să fie pus în practică, luând în calcul relațiile între șeful ad­ministrației lugojene și pre­șe­din­tele CJ Timiș, care nu sunt cele mai potrivite pentru ca Lugojul să aibă susținerea garantată.

Din nefericire, pentru cei care locuiesc în Mondial-Bocșei, dar și pentru cei din localitățile Herendești și Pietroasa, care tranzitează zilnic cel mai distrus drum al Lugojului, nereabilitat de peste trei decenii, șansa ivită în urmă cu jumătate de an, ca strada să fie adusă la normalitate, a fost distrusă de rivalitățile nefaste ale politicului.

Ce opțiune mai are acest drum să fie adus la un nivel acceptabil sau să nu fie uitat ca și până acum, este greu de prevăzut la ora actuală.

De trei ani, în cartierul Mondial-Bocșei, unde investițiile în infrastructura de orice fel au lipsit cu desăvârșire după 1989, sunt promise lucrări printr-un proiect european de aproximativ șase milioane de euro, de sprijinire a zonelor cu comunități marginalizate social, termenul limită de implementare fiind 2023.

Până la ora actuală nu s-a mișcat nimic, nici măcar nu este clar ce se va implementa și, la fel ca în cazul drumului, este greu de crezut că în timpul rămas se mai poate face ceva semnificativ pentru îmbu­nă­tățirea condițiilor de viață ale celor din cartier, așa cum au sunat promi­siunile inițiale.

Articolul Pase între autorități! Drumul din cartierul Mondial Bocșei așteaptă asfalt de peste trei decenii apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*