Patriarhia Română: Se poate relua organizarea de agape în spaţiile anexe ale bisericii

Organizarea de agape/servirea mesei în interiorul şi exteriorul spaţiilor anexe ale bisericii, autorizate în acest sens, se poate relua, potrivit actualizării „Îndrumărilor” adresate recent parohiilor şi mănăstirilor din Patriarhia Română, transmise de Cancelaria Sfântului Sinod, potrivit Agerpres.
„Punctul nr. 14 din ‘Îndrumările’ date de Patriarhia Română (…) se modifică după cum urmează: ‘Începând cu data de 1 septembrie 2020, unităţile de cult, în special cele care desfăşoară activităţi social-filantropice, pot relua organizarea de agape/servirea mesei în interiorul spaţiilor anexe ale bisericii, autorizate în acest sens (cantine sociale, săli de mese etc.), cu participarea a cel mult 50 de persoane, precum şi în exteriorul acestor spaţii, cu participarea a maximum 100 de persoane. În ambele cazuri este obligatorie respectarea regulilor de distanţare fizică (în interior se va păstra distanţa de 2 metri în orice direcţie, între persoane; în exterior, se va păstra distanţa de 1,5 metri în orice direcţie, între persoane)'”, precizează Patriarhia, potrivit basilica.ro.
În vechea formulare, punctul 14 al „Îndrumărilor” stipula că „până la normalizarea situaţiei nu se vor organiza agape în biserică sau în spaţiile anexe ale acesteia, dar se pot distribui pachete cu hrană, ambalate igienic”.
Decizia Patriarhiei Române vine după publicare HG 729/2020 pentru modificarea şi completarea anexei nr. 3 la HG nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, document legislativ care a intrat în vigoare începând cu data de 1 septembrie.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*