Patriarhul Daniel pledează pentru o intensificare a relaţiilor dintre Bisericile Ortodoxe din România şi Serbia

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, l-a primit, în vizită de prezentare, pe ambasadorul Republicii Serbia la Bucureşti, Stefan Tomasevic, prilej cu care a afirmat că este de dorit o intensificare a relaţiilor dintre cele două Biserici Ortodoxe surori şi între cele două popoare vecine, potrivit Agerpres. De asemenea, Patriarhul României a evidenţiat rolul deosebit pe care l-a avut Statul Sârb în sprijinirea Bisericii Ortodoxe Sârbe pentru zidirea şi pictarea Catedralei Sfântul Sava din Belgrad, Patriarhia Română fiind şi ea în proces de pictare, în tehnica mozaic, a Catedralei Naţionale din Bucureşti. Prin aceste Catedrale se arată credinţa şi demnitatea celor două popoare ortodoxe, după anii dificili ai dictaturii comuniste atee, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Sectorul relaţii bisericeşti, intereligioase şi comunităţi bisericeşti externe al Patriarhiei Române.
La rândul său, diplomatul sârb a menţionat faptul că, înainte de a se prezenta la post, în România, a fost binecuvântat de vrednicul de pomenire patriarh Irineu şi a mulţumit pentru mesajul de condoleanţe pe care Patriarhul Daniel l-a transmis, în numele Bisericii Ortodoxe Române, la funeraliile fostului patriarh al Serbiei, Irineu.
Ambasadorul şi-a exprimat convingerea că Întâistătătorul al Bisericii Ortodoxe Sârbe, Porfirie, va continua să dezvolte bunele relaţii cu celelalte Biserici şi popoare creştine, aşa cum a făcut-o şi în calitate de mitropolit de Zagreb şi Ljubljana.
La finalul întrevederii, cei doi interlocutori au menţionat perioada grea prin care trece întreaga umanitate din cauza pandemiei cu noul coronavirus, perioadă care poate fi depăşită prin intensificarea rugăciunii, a filantropiei creştine şi a solidarităţii faţă de toţi cei aflaţi în dificultate, mai informează Patriarhia.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*