Patricia Roșca, recital la Oravița la finalul Masterclassului de pian și duo pianistic

Tânăra lugojeancă Patricia Roșca, elevă a Școlii Gimnaziale de Muzică ”Filaret Barbu”, a participat în perioada 5 – 11 august la un Masterclass de pian şi duo pianistic, susținut la Oravița de pianiștii Manuela Iana Mihăilescu, prof. univ. dr. habil. la Facultatea de Muzică şi Teatru a Universităţii de Vest din Timişoara, şi Dragoş Mihăilescu, solist concertist al Filarmonicii ”Banatul” din Timişoara.
În ultima zi a Masterclass-ul de pian şi duo pianistic, miercuri, 11 august a avut loc un recital susținut de cursanți, printre care se numără și lugojenii Patricia Roșca, alături de Mihai Piroi, Elisabeta Bociu, Adela Radu, Talida Timofte, Daria Macarie, Olgica Milosavljev, Peter Tradnik, Monica Traicu Perianu, Evelin Roman Belcea.

”Este cea de-a doua participare a mea cu public de când a început pandemia, prima fiind la Festivalul Carl Filtsch de la Sibiu. Aici, la Oravița a fost o experiență minunată, unde am învățat lucruri noi. Totul s-a desfășurat într-un cadru plăcut, cu profesori și elevi minunați. Întâlnirea cu publicul a fost binevenită și îndelung așteptată. Sper la cât mai multe astfel de activități. Sunt foarte fericită că am participat la masterclass-ul de la Oravița și mulțumesc profesorilor mei care m-au instruit încă de la început și până în acest moment. Mulțumesc tuturor!”, a declarat Patricia Roșca.

Masterclass-ul de pian şi duo pianistic este organizat de Asociaţia Culturală ArteORA, cu cofinanțare din partea Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Parteneri ai evenimentului sunt Primăria Oraviţa, Liceul Teoretic ”General Dragalina”, Casa de Cultură ”George Motoia Craiu”, Şcoala de Muzică și Complexul Cultural Teatrul Vechi ”Mihai Eminescu” din Oravița.

Articolul Patricia Roșca, recital la Oravița la finalul Masterclassului de pian și duo pianistic apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*