Patrick Spitzer, premiul I la Festivalul de Film al Elevilor de la Hasdeu

În perioada octombrie-noiembrie 2020, în cadrul Liceului Teoretic ”Iulia Hasdeu” Lugoj, s-a desfășurat proiectul Festivalul de Film al Elevilor de la Hasdeu (FFEH 8). Aceasta a fost cea de a VIII-a ediție a FFEH și totodată prima care s-a desfășurat exclusiv online.
La data de 16 noiembrie 2020, pentru a celebra 151 de ani de la nașterea Iuliei Hasdeu (14 noiembrie 1869), juriul a anunțat câștigătorii ediției a VIII-a a Festivalului.

Premiul I a fost obținut de elevul Patrick Spitzer, din clasa a IX-a D. De asemenea, cei mai merituoși elevi implicați în proiect au primit diplome și premii în obiecte.

În cadrul acestui proiect, elevii de la Hasdeu, din clasele a IX-a D, a X-a A, a XII-a A și a XII-a D, au realizat scurte filmulețe cu tema ”Istoria familiei mele”, folosindu-se de fotografii vechi și de interviuri cu bunicii și străbunicii.

Faza finală a proiectului a reprezentat-o un festival-concurs online, în cadrul căruia creațiile elevilor, respectiv un număr de aproximativ 70 de filmulețe, au fost vizionate de un juriu alcătuit din profesorii liceului.

Proiectul a fost cofinanțat de Consiliului Județean Timiș, prin programul Agenda Culturală.

Articolul Patrick Spitzer, premiul I la Festivalul de Film al Elevilor de la Hasdeu apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*