Paul Onofrei, pe podiumul Cupei Europene de Judo pentru cadeţi

Petre Apostol

La Berlin, în Germania, a avut loc o etapă din cadrul Cupei Europene de Judo pentru cadeţi, la care a fost prezentă şi o delegaţie din România, printre cele 38 de naţiuni participante. Dintre reprezentanţii tricolori, pe lista celor remarcaţi s-a regăsit şi un sportiv de la CSM CFR CSŞ Ploieşti, anume Paul Onofrei (foto, primul din dreapta). Reprezentantul ploieştean a reuşit să urce pe a treia treaptă a podiumului de premiere la categoria 66 kg, având o evoluţie excelentă în recalificări, după ce a fost oprit din cursa pentru medalia de aur de către germanul Mateo Cuk, în al doilea meci din grupa A preliminară. Înainte de duelul cu principalul favorit al grupei, Onofrei trecuse de slovacul Matus Gasparovic.
Sportivul ploieştean a avut, apoi, un parcurs perfect, cu victorii înainte de limită, în recalificări, învingându-i, în ordine, pe Martin Kazarian (Danemarca), Aurelien Bonferroni (Elveţia), Amit Sahar (Israel) şi Bogdan Jizdan (Republica Moldova), ajungând în lupta pentru medalia de bronz, în care l-a întâlnit pe estonianul Deniel Nuriev. Paul Onofrei nu a avut nevoie decât de o secundă pentru a-şi adjudeca medalia de bronz, impunându-se prin ippon. Învingătorul categoriei a fost germanul Dennis Mauer, care a dispus în finală de italianul Luigi Centracchio, după ce îl eliminase pe compatriotul său Mateo Cuk, medaliat cu bronz în cele din urmă.
Delegaţia României a mai adunat încă trei medalii la competiţia de la Berlin, Alexandra Paşca adjudecându-şi medalia de argint la categoria 52 kg, în vreme ce Georgia Hagianu şi Adrian Şulcă au câştigat medaliile de bronz la categoriile 40 kg, respectiv 73 kg. Astfel, reprezentativa tricoloră a încheiat pe locul 11 în clasamentul pe naţiuni, Turcia ocupând prima poziţie, cu cinci medalii de aur, o medalie de argint şi cinci medalii de bronz.
De remarcat că întrecerea reprezintă, totodată, un criteriu de calificare atât pentru Campionatul European U18, cât şi pentru Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires.
În acelaşi timp cu întrecerea pentru cadeţi din Germania, la Lignano, în Italia, a avut loc o etapă de Cupă Europeană pentru juniori, printre cele 36 de ţări participante regăsindu-se şi România, din delegaţia tricoloră făcând parte şi doi reprezentanţi de la CSM CFR CSŞ Ploieşti.
Dintre aceştia, Cătălina Şchiopu a obţinut cel mai bun rezultat, ocupând locul al nouălea la categoria 48 kg. Aceasta a trecut de Charlene Quighini (Franţa) şi Sofia Petitto (Italia), însă a pierdut finala grupei preliminare, cu poloneza Danuta Mascher, în prelungirile partidei. În recalificări, a cedat în primul meci, ratând, astfel, şansa de a ajunge în lupta pentru medalia de bronz.
Celălalt sportiv de la gruparea ploieşteană, Andrei Pîrloga, a pierdut în primul tur, în duelul cu portughezul Miguel Alves.
Sportivii de la CSM CFR CSŞ Ploieşti sunt pregătiţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Doru Munteanu.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*