Paulevici egalează pe final, Mitre ochește apoi bara: CS Avântul Periam – ACS Poli Timişoara 1-1 (0-1)

Nou-promovata din eșalonul patru a evitat de puțin înfrângerea la debutul acasă în Liga 3, egalând pe final într-un duel timișean purtat cu o grupare care în urmă cu 2 ani retrograda din elita Liga 1. Sâmbătă după-amiază, în etapa I a Seriei 8, CS Avântul Periam – ACS Poli Timişoara 1-1 (0-1).

Avântul n-a jucat mai deloc în returul Diviziei D Timiș, campionatul fiind ”înghețat” în martie, iar apoi nici în barajul estival de promovare, pas în eșalonul superior prin neprezentarea oponentelor, așa încât așteptarea a fost cât se poate de mare pentru cei din Periam, care preluau șefia ligii a patra județene după unica rundă disputată în 2020, prima din sezonul de primăvară, neclintiți apoi prin forța împrejurărilor, fie și fără a mai atinge balonul într-un meci oficial.

Iar nou-promovată în liga a treia a pornit sâmbătă cu şansa a doua, fiind totuși la un pas de a învinge, dar în egală măsură şi de a pierde. Înscriind pe final, Avântul se poate declara mulțumită, oricum în mai mare măsură decât timișorenii, eliminați săptămâna aceasta din Cupa României, pe ”Electrica”, la lovituri de departajare.

În tabăra gazdelor, antrenorul Marius Stanache nu a putut folosi trei titulari, cât şi pe portarul Ciui, accidentat fiind, cu toate că a fost înscris pe raportul de arbitraj.

Iar prima ocazie au avut-o tocmai gazdele, și chiar în primul minut, când Gălăţanu a nimerit bara din dreapta a porţii timişorene. A venit rândul poliştilor să rateze în minutul 16 o mare ocazie, prin Călin, şut din 10 metri sub transversală, respins de Ulmet în corner.

Probleme pentru vizitatori în minutul 28, când Raul Popa s-a accidentat, fiind înlocuit. Și totuși, ACS a preluat conducerea, scoțându-l la rampă pe Matiș, deschidere de scor cu un şut pe jos din careul mare: 0-1 în minutul 43. Iar Călin putea face chiar 0-2 la pauză dar Ulmet a scos miraculos de lângă bară.

La reluare, ambele echipe s-au cam întrecut în ocazii, dar în loc de 0-2, Ochea scăpând singur cu portarul gazdelor în minutul 78 însă fără a-l învinge, Paulevici a egalat cu trei minute înainte de final.

Gata și nu prea, mari emoții pentru Avântul în minutul 89, când Mitre a şutat cu efect din marginea careului mare iar mingea a lovit transversala. Rămânea 1-1 într-un nou duel timișean în Liga 3 pe care onor Robu nu și l-ar fi putut imagina transpus în realitate nici în cele mai negre coșmaruri din urmă cu 2 ani.

CS Avântul Periam: Ulmet – Tismonar, Artimon, Bobu, Mager (min. 85, Olteanu), Toma (min. 46, Blaga), Mânecan, Denis Lazea (min. 46, Andrei Stănilă), Gălăţanu (min. 75, Gavruţă), Paulevici (min. 90+2, Andrei Viaşu). Dobie.

Antrenor Marius Stanache. 

Pe bancă: Ciui şi Ciobănică.

ACS Poli: Gakos – David Bălace, Dănuţ Bilia, Raul Popa (min. 28, Ochea), Hecsko, Mitre, Daminuţă, Dincă (min. 79, Buga), Călin (min. 61, Sporin), Românu, Claudiu Matiş (min. 79, Buzdugan).

Antrenor: Silviu Bălace.

Pe bancă: Toma, Foca, Daminescu, Plută, Murariu.

Au arbitrat: Florin Tudor Jurcă – Sebastian Pantea şi Cristian Căşuţ (toţi din Arad). Observator de arbitri Sorin Ciotlaus (Deva) şi delegat de joc Dorin Micşa.

Antrenorul gazdelor, Marius Stanache, ne-a declarat: ”Din punctul meu de vedere este un rezultat echitabil, pot spune că ambele echipe au avut ocazii clare şi câte o bară. Adversarul nostru este o echipă de nivelul nostru, din punct de vedere valoric nu s-a ridicat peste noi cu nimic. Eu nu ştiu ce absenţe au avut, dar nouă ne-au lipsit trei titulari: Trandu, Muscă, Ologu plus portarul titular Ciui – a fost rezervă, fiind accidentat. Îl pot remarca pe portarul Ulmet, zis Bebe, ca fiind jucătorul meciului”.

Rezultatele etapei I în Seria 8 din Liga 3, programul rundei a doua și clasamentul, pe coloana dreaptă a secțiunii Fotbal.

The post Paulevici egalează pe final, Mitre ochește apoi bara: CS Avântul Periam – ACS Poli Timişoara 1-1 (0-1) appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*